AstraZeneka -sähläys

Koronarokotteiden saanti on ollut hidasta. Sitten tuli maailmalla epäilyksiä että AstraZenekan rokotus aiheuttaa veritulppia.. Ei montaa tapausta siihen nähden että rokotteita on jaettu miljoonia (20 miljoonaa ja 20 epäiltyä tapausta) mutta osa maista keskeytti sen - paitsi Suomi.

Meni muutama päivä ja sitten yllättäen Suomi päätti lopettaa rokotukset kun on kaksi epäilystä suomalaisissa yhden päivän ajalta, ja muissa maissa rokotuksia jatkettiin. Ja Suomessakin näitä on annettu jo kymmeniä tuhansia. Ei siis kovin iso riski. E-pillereissä riski veritulppaan on 2-4 /10 000 ja raskaudessa 8/10 000 - noin niin kuin vertailun vuoksi.

Itse sain jo ajan ensi tiistaiksi rokotukseen mutta sähläyksen takia aika perutaan. Plaah, olisin voinut tuon ottaa siitäkin huolimatta että neljännen sytostaatin jälkeen veritulppa löytyi munasarjoista. Kaikissa lääkkeissä on riskinsä, yskänlääkkeessäkin. Sytostaateissakin riski on paljon isompi. Toivottavasti uusi aika tulee pian. Kohta on paluu töihin ja ihmisten pariin ja olisin rokotuksen halunnut ennen sitä. 

Eilen järjestettiin myös mielenosoitus Helsingissä koronarajoitusten takia. Surullista... kuinka idioottimaista on kerääntyä kokoon ilman että noudattaa rajoituksia kun tiedetään että joukossa tauti (ja näköjään tyhmyys) leviää. Vielä vuodenkaan jälkeen se ei vain mene perille että ehkä korona on joillekin kuin flunssa mutta monelle se ei sitä ole ja ne sairastuneet täyttävät sairaalat jos rajoituksia ei ole. Ei olisi kiva olla potilas joka menee sairaalaan ja käännytetään sieltä pois koska tilaa ei ole - saadaan ne kuolinluvutkin nousuun mistä aina joku sosiaalisen median keskustelupalstalla jaksaa huomauttaa että eihän tähän ole moni kuollut (daa.. ehkä rajoitusten ansiosta luulen...). Virossa näin tapahtuu jo nyt, sairaalat käännyttävät potilaita pois. 

Ei Suomen rajoitukset nyt kuitenkaan tiukkoja ole olleet - liian lepsuja pikemminkin. Olisi kerralla tehty totaalisulku ja laitettu rajat kiinni. Sen jälkeen jokainen maahantulija omakustannehintaan kahdeksi viikoksi karanteenihotelliin. Omaehtoiset karanteenit vuotavat valitettavasti kun typerykset eivät niitä noudata. Mutta olisi ehkä päästy enemmän normaaliin elämään jo ja yrityksiä ajatellen se olisi ollut parempi kuin tämä kuukausien kituminen. Kovasti tukirahaa valtiolta pyydetään sinne ja tänne mutta miettiikö kukaan että tämä lasku lankeaa meille veronmaksajille vielä kipeästi - velka kun on maksettava poiskin. Näin pienituloisena se pelottaa jo valmiiksi kun ikävästi säästötoimet osuvat aina pienituloisiin ja lapsiperheisiin sekä vanhuksiin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hellurei, hengissä vielä! 2020 jatkokertomus alkaa

Mutta mitä tulee vuoteen 2020... VUOSI JOKA EI UNOHDU - osa 2