keskiviikko 12. lokakuuta 2011

*haukotus*

Alkoi pikkuneidillä maanantaina räkis kuin tyhjästä ja yöt menneet taas pipariksi. Rohisee ja öisin yskii... arvaatteko mitä epäilen :P  Viime yönä ei tainnut tuntiakaan tulla nukuttua putkeen että päivä on mennyt kofeiinin voimin ja päivällä "kalastin" korvasta pari senttiä pitkän tahmean lieron mikä näytti siltä että putken läpi on tullut. Sain huomiseksi ylimääräisen ajan korvalääkärille että yksi yö olisi vielä jaksettava ennenkuin kuulee tuomion korvan kunnosta. Onneksi on vakuutus. Vasta tuli korvauspäätös että olivat korvanneet putkituksesta n. 1 074 euroa... on halpaa, huh.

Pitäisi alkaa myös suunnittelemaan huomista kauppalistaa että mitäs sitä tarjotaan lauantaina Esikoisen ja Tuuliviirin (14v. synttärit ensi maanantaina) juhlissa, ja jossain vaiheessa ne pitäisi ehtiä tekemäänkin. Kokkiopiskelijalta pitää kysellä aikooko itse tehdä mitään vai ei. Sunnuntaina sitten mennään ravinteliin koko poppoo, meidän perhe + minun vanhempani. Varasin privatilan niin lapset eivät häiritse muita ruokailijoita ja oletettavasti itsekin saa syödä siten rauhallisemmin.

Pikkubussin vuoden jännitysnäytelmä oli viime viikolla - siis katsastus. Ei mennyt läpi kun oli pikkuvikaa kuten jarruletku murtunut, rekisterikilven valo ei palanut, jarruvalot ei palaneet ja sen sellaista. Ei mitään isoa. Mutta... kun miehen piti ajaa auto pois pukilta niin sepä ei inahtanutkaan ennenkuin sai virtaa kaapeleilla ja lisäksi alas ajaessa jarrupoljin painuikin pohjaan eikä jarruttanut ja mies jo pelästyi että ajaa päin seinää - olisikohan vielä päässyt läpi... :D Testissä jarrut kuitenkin olivat kunnossa. Akkutestissä näkyi myös että akku oli täynnä virtaa. Kotona sitten illalla katseli jarruvaloja - ne toimivat MUTTA ajovalot eivät. Minulla taas ajovalot ovat toimineet ja auto on käynnistynyt aina nätisti. Metka auto. Ja kallis. Tuli autoverolappu verottajalta joka oli ollut kiltti ja laskenut veroa peräti 40 eurolla. Nyt tarvii maksaa vuoden ajoilosta "vain" 910,56 euroa.

Tänään kävin tapaamassa Pipan ja Poppanan opettajia vanhempainvartissa. Eipä tuossa mennyt sitä varttiakaan kun kummallakin opettajalla oli vain pelkkää positiivista sanottavaa eikä minullakaan mitään kysyttävää. Kerrankin olin nopea ja olin jo puolessa tunnissa takaisin kotona. Vauva nukahti autoon ja nukkui 2,5 tunnin unet tyytyväisenä lämpöpussissa. Piti se jo kaivaa esiin kun tuollahan alkaa olemaan raikasta ulkona. Mutta en valita!! I love it :))

Viikonloppuna surauttelin ompelukoneella parit tumput, Pipalle ja Poppanalle kummallekin tuplafleecestä, Tirppanalle enstexistä ja fleecestä rukkaset ja Vilperille tuplafleece pipon heijastimella.

Tirppanan rukkaset ovat minusta ihanan väriset, ainakin näkyvät ja sopivat hienosti haalarin väriin.

Pipan ja Poppanan käsineet

Vilperin ruttupipo varastossa jo monta vuotta muhineesta fleecestä

Toissailtana Isosisko huomautti että tarvitsee kouluun uuden penaalin. Lukiolaisella kun pitää olla siellä värikyniä, alleviivaustusseja ym. ihan eri määrä kuin ennen peruskoulussa. Ehdotin että ompelen sellaisen niin ensin vastaus oli ei, mutta sitten löysi ison kukkarokehyksen ja sanoi että jos siitä teen niin huolii. Hups, mieleen tuli eka kukkarontekele parin vuoden takaa josta ei tullut A) mitään B) ei sitäkään vähää ja se lensi mappiin Ö. Noh, yrittänyttä ei laiteta joten kangasvaraston kimppuun löytyykö mieleistä kangasta ja löytyihän sitä. Sitten netistä etsimään kuvallisia ohjeita ja ei kun tekemään. Yllätys, onnistuin ja nyt tyttärellä on uusi penaali ja minä aion hankkia lisää kukkaronkehyksiä ja tehdä lisää noita - isoja ja pieniä :D3 kommenttia:

 1. Voivoi vauvaparkaa!! Ja sen äitiäkin!! <3<3
  Toivotaan pikaista apua.
  Mut penaali!!! HIENO!!! Upee!!

  VastaaPoista
 2. Onko teillä kaikilla lapsilla vakuutukset, vai oliko pelkkä onnenkantamoinen, että otitte pienelle?
  Aika pian maksaa itsensä takaisin, jos tulee erkoislääkärilläkäyntejä tai muuta riesaa.

  Penaali on tosi hieno. Noita voi jo tehtaillakin.

  VastaaPoista
 3. Ollaan otettu kaikille 2kk:n ikäisenä sairaskuluvakuutukset ja vaihdettu ne sitten eskari-iän tienoilla tapaturmavakuutuksiksi.

  Laskin juuri tuossa että vakuutus maksaa n. 300 e/vuosi, omavastuu n.100 e/vuosi, tyttö vasta 7 kk ja vakuutusyhtiö on korvannut n. 1200 eurolla ja siinä ei ole tämän päiväisiä vielä mukana. Että voitolla ollaan ;P

  VastaaPoista