maanantai 20. helmikuuta 2012

Flunssaa pukkaa, Hattu-neuvola - ja lintuvisa

Nyt se sitten iski meikäläiseenkin, flunssa nääs. Johan minä tältä olenkin onnistunut välttymään reilun vuoden ajan. Nyt vauvavuoden aikana on pari kertaa ollut kurkkukipeä ja olen luullut että flunssa tulee mutta ei, enkä muista että odotusaikanakaan kipeänä olin? Eli johan oli aikakin voisi joku tähän tuumata :D . Tämän siitä saa kun unohtaa D-vitamiininsa syödä, pitääkin laittaa heti tilausta iHerbille kun pääs vitskut loppumaan.

Perjantaina Jesperillä oli käynti Hattu-kehitysneuvolaan. 5-vuotistarkastuksessa kun ei ihan ikätasossaan ollut testeissä niin laitettiin lähete tuonne. Ensimmäinen käynti oli nyt lääkärin luona joka jutteli minun ja Jesperin kanssa ja teetti pojalla tehtäviä. Oli puhetta myös pojan käytöksestä (tuo kun on villi tapaus ja päivittäin saa käydä taistoja eri asioista). Lääkäri varmisteli että kuulee ja totesin että kuulossa ei ole vikaa, karkkipussin rapina kuuluu pitkälle ;) . Katsoi kuitenkin korvat ja kas, mitä sieltä löytyikään - korvatulehdus! No, poju on ollut aika räkäinen viikon, ja nyt oli alkanut yskimäänkin että ehkä tällä viikolla olisin kiikuttanutkin lääkärille noilla oireilla (tosin perjantai-iltana tuli sitten jo sanomaan että korvaan sattuu eli lauantaina olisi menty). Mutta saatiinpa nyt sitten ab-kuuri samalla tuolta. Jesperin tekemien tehtävien perusteella ja kun isoveljillä on ollut ennen kouluikää myös tuota silmän ja käden yhteistyökyvyttömyyttä piirtämisessä, tuumasi että toimintaterapeutin arvio on ihan paikallaan. Jonot on vain pitkät, aika menee syksyyn. Puheterapiaan lähti myös lähete, katsotaan koska aika tulee. Oletan että aikaisemmin. Päivähoitoa lääkäri meinasi suositella tässä välissä mutta totesin että ei onnistu. Tulot tippuisivat liikaa kun lähtisi kotihoidon tuesta osa ja menettäisin kuntalisänkin. Yritän nyt sitten kotona aina välillä harjoituttaa tuota piirtämistä mallista, liikkumisessa ym:ssa ei ongelmia ollutkaan. Lääkäri laittoi pojan kävelemään viivaa pitkin ja ennenkuin ehti uutta ohjetta antaa niin poika jo kääntyi ympäri ja pomppi yhdellä jalalla takaisin mikä olisi ollut seuraava tehtävä :D . Käytöksestä sanoi vain että voi olla ihan vain ikään ja luonteeseen liittyvää, toisaalta ADHD ilmenee samoin mutta sen paljastaa vain aika. Syksyllä voisi kuitenkin käydä myös psykologin arviossa kun on jonkun aikaa eskarissa ollut. Eli seuraava Hattu-neuvola on sitten joskus syyskuun lopulla jos ei toimintaterapeutille sitä ennen aikaa tule.

Tilasin Crocksilta neljät kengät - onneksi en mennyt kävellen hakemaan pakettia postista kun ne tulivat yllä olevassa laatikossa :DD . Siitä tuli hyvä maja lapsille. Ikkuna näkyykin kuvassa ja tuolla sivussa on ovi.

*Edit klo 12:01*
Kommentissa pyydettiin Crockseista kuvaa joten tässä nämä kengät mitkä oli tuohon julmetun suureen pahvilaatikkoon pakattu. Ensi talveksi toppasaappaat Vilperille, Jesperille ja Tirppanalle ja minulle kesäksi kengät.Sitten pieni luontovisa. Tosin oikeaa vastausta en tiedä ja siksi kysynkin tunnistaako kukaan lukija alla olevaa lintua? Kuva ei ole kaikkein paras kun ikkunanläpi otin mutta yritetään. En ole ennen pihalla tuota nähnyt ja olen utelias että mikä lintu.


Ja kun nyt kerran kuvia aloin lisäilemään niin lisätäänpä vielä kuva erittäin tyytyväisen oloisesta neitokaisesta joka suorastaan hyrisi kun sai kätensä Jesperin jäätelökippoon tungettua ja pääsi maistelemaan :D8 kommenttia:

 1. Miksei niistä Crocseista ole kuvaa??? :-)

  Hienoa että pääsette jatkokäynneille, nuo toimintaterapia- ja puheterapia-arviokäynnit kun on lapselle aina niin kivoja oikeasti. Mutta tuosta päivähoitoasiasta aloinkin kirjoittamaan. Eikö teidän kunnassa ole päiväkodeissa kerhotoimintaa joka ei vie kh-tukea? Meillä on avoimen varhaiskasvatuksen pikkukouluryhmiä jotka toimivat 3 krt/vk 3 tuneia kerrallaan. Usein tosi hyviä toiminnallisia kerhoja.

  VastaaPoista
 2. Hanna: Ei ole :/ . Ainoa kerhotoiminta on seurakunnan järjestämä päiväkerho missä poika jo käykin. Hmm, vai Crocksit kuvaan myös.. pitääpä kuvata ne kunhan vauva herää. Ovat samassa huoneessa eli kuvaa tulee päivän aikana :D

  VastaaPoista
 3. Okei, lintukysymykseen tulikin jo vastaus irkissä - närhi! En tunnistanut mutta nyt selvis :D

  VastaaPoista
 4. Jaa, täällä olikin jo vastaus valmiina. Isoja punatulkkuja meidän mummolan laudalla aina väliin vierailee... Närhihän se ;)

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että pääsette jatkokäynnille! On se hyvä kun kattovat, MUTTA sulla on kotona niin hyvä sakki, että siin on enemmän ku päiväkoti! Tietty piirrättää ja askartelutaa voi, mutta kotityöt on hyvää askartelua myöskin. Isommat lapset ottaa varmaan touhuihinsa mukaan ja eikös poika kerhossa olekin? Tsemppiäää!! <3
  Ihana neitokainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tää kotonakin hoituu. Ostin jo vihon mihin teen Jesperille piirustusharjoituksia. Saa yrittää mallista piirrellä noita kuvioita :) . Kerhossa on ja siellä on oppinut oikein taitavaksi saksien käyttäjäksi, jostain syystä saksiaskartelut on kotona kielletty toistaiseksi..

   Poista
 6. Silloin tällöin olen blogiasi seurannut. En ole kyllä koskaan kommentoinut. Nyt vain tuli sellainen, mikä on itselle erittäin tuttua. Siis meidän esikoiselle määrättiin kuntouttava päivähoito, juuri puhe-, motoriikka- ja käytösongelmien takia. Päivähoidosta joudumme maksamaan, mutta en menettänyt noita kotihoidontukia enkä kuntalisää. Liitteenä oli puheterapeutin erittäin tiukka lausunto. Tilanne toki on eri, kun kotona olisi ollut seuraksi vain nuorempi sisko.

  Toivotan teille nopeaa avunsaamista noissa terapia-asioissa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän ainakin puheterapian aika tule tässä vielä kevään aikana. Vai olikohan se niin että esin on perheneuvolassa vielä joku kartoitus ja sitten vasta tulee päätös minne puheterapiaan pääsemme. Kuntalisissä puolestaan taitaa olla miljoona eri variaatiota mitkä ovat ehdot että sen saa/ei saa, täällä on tiukka "kaikki lapset kotona hoidossa tai ei tipu mitään" :P . Noh, syksy tulee äkkiä ja sitten alkaa eskari :)

   Poista