tiistai 29. toukokuuta 2012

Eskariin tutustumista ja korvalääkäriä vaihteeksi

Viime keskiviikkona Piiperoisella oli korvakontrolli edelliseen tulehduksen takia. Korvat olivat kunnossa. Korvalääkäri toivotteli tervetulleeksi uudelle käynnille elokuussa. Elokuu vain tuli vauhdikkaammin kuin arvattiinkaan kun pe-la yönä tyttö heräsi pariin otteeseen itkemään, ja la-su yönä sitten aika monta kertaa ja sain kuulla myös sen Yskän mikä soittelee hälytyskelloja. Eipä siinä muuta voinut kuin miettiä että okei, maanantaina pitää soittaa korvalääkärille ylimääräistä aikaa. Sunnuntaina tuo vielä varmistui kun näytti että vasemmasta korvasta missä vielä on putki, olisi valunut jotain. Ei paljon mutta vähän. Sunnuntai-iltana Piiperoinen alkoi tuntua myös lämpöiseltä.

Maanantaina soittelin puoli yhdeksältä Terveystaloon ja saatiin aika klo 11. Korvalääkäri kuunteli keuhkot - limaa, katseli nenää - limaa, ja puisteli päätään että ei hyvälle vaikuta. Piiperoinen reppana ei enää tykkää yhtään käydä tuolla... näkee Maurin niin alkaa sellainen kiljunnan ja karjumisen sekasointu että se kuuluu varmaan kadulle asti. Kun mentiin tutkimuspöydälle että katsotaan korvia niin mikäli mahdollista, huuto vain koveni ja taas tuli hiki kun kiinni pitelin tiukasti. Ikävä kyllä en erehtynyt tälläkään kertaa siitä mikä tilanne on. Oikea (putkiton) korva oli täynnä märkää ja kun sieltä ei märkä päässyt poistumaan, oli vasenkin korva tulehtunut ja sieltä sai vähän imettyä märkää pois, osa oli valunut jo itsekseen. Toive oli että oltaisiin kesän yli selvitty ilman putkia mutta nyt lääkäri oli sitä mieltä että putkitetaan oikea korva heti, jos sillä selvittäisiin kesän yli ilman tulehduksia. Niinpä ensi maanantaina mennään Piiperoisen kanssa taas putkitukseen. Eilisen lääkärireissun arvo n. 1300 euroa - siinä siis 1200 e maanantain osuus. Sain maksusitoumushakemuksen toimitettavaksi vakuutusyhtiöön mutta pakko antaa If:lle kymmenen pistettä ja papukaijamerkki... en ehtinyt edes maksusitoumushakemusta sähköpostitse laittaa yhtiöön kun omassa meililootassa jo oli maksusitoumus :DD . Tätä minä kutsun palveluksi.

Tänään oli Jesperillä eskariintutustumispäivä klo 9-10:30. Pieniä käynnistysvaikeuksia pojalla taas oli kun piti aikaisin liikkeelle lähteä ja minulla kävi muistikatkos. Muistelin että eskarilaiset ovat hetken ilman vanhempia tutustumassa eskariin ja annoin Piiperoisen ja Tirppanan nukkua kun Pipa meni vasta klo 10 kouluun. Piti sitten sillä aikaa kun muut aikuiset lähtivät kiertämään taloa (minullehan tuo on tuttu kun Jesperi on jo kolmas lapsi meiltä tuolla) äkkiä viuhahtaa kotiin ja herätellä tytöt yöunilta, vaihtaa Piiperoisen vaatteet ja pakata neidit autoon ja palata takaisin eskariin. Aika nopea olin, olin näet takaisin eskarissa 14 minuuttia myöhemmin :D (matkaa 2 km). Jesperi ei ujostellut vaan olisi ollut valmis jäämään tuonne vaikka koko päiväksi. Poislähtö olikin taas verrrrrenpainetta nostavaa ainakin minulle. Mietin jo hetken jaksanko kantaa Piiperoisen toisella olalla ja Jesperin toisella kun näytti siltä että poika aikoo juurtua maahan eteenpäin kävelemisen sijaan ja oli kuitenkin hiukan kiire kun tytöt eivät olleet saaneet mitään aamupalaa. Suoraan sängystä vain patistettu liikkeelle. Onneksi lähti kuitenkin sitten vapaaehtoisesti liikkeelle ja selvittiin kotiin. Täällä on vain kysellyt että koska pääsee eskariin ja kun tuo aikakäsite ei oikein ole hallussa niin sitä saa selitellä vähän useammin. Onneksi on perjantaina kerhoretki tiedossa, lauantaina Hesan reissu, sunnuntaina kesäretki milloin pääsee elokuviin, ravintolaan ja Tykkimäelle niin saa ajatuksia vähän muuallekin.

Jääkin kevätjuhlat minulta väliin kun pitää pakata auto lähtövalmiiksi siihen mennessä kun lapset tulevat todistusten kanssa kotiin. Pitää ehtiä viedä tavaraa vanhemmilleni ja klo 14 olla serkkuni tytön yo-juhlissa. Esikoinen ilmoitti jäävänsä talonvahdiksi kun ei poikaa juhlat kiinnosta. Noh, eipä tuota voi pakottaakaan eli jääköön.

2 kommenttia:

 1. Voi sitä pikku Piiperoista,reppana joutuu vieläkin taistelemaan korvakipujen kanssa!Tuskinpa hoito olisi yleisellä puolella noin kiitettävää...
  Pysyisi vaan terveenä putkitukseen asti.

  VastaaPoista
 2. Teillä kyllä lapsen sairaskuluvakuutus on tainnut jo maksaa itsensä.
  Harmi vain pienen takia nuo vaivat ja itketykset. Toivottavasti varttuminen lopettaa korvavaivat.
  Iloista kesän alkua teille kuitenkin!

  VastaaPoista