sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

SaVaway-haaste ja tunika minulle

FB:n eräässä ompeluryhmässä on jo jonkun aikaa ollut perjantaisin vaihtuva haaste. Ajallisesti tuo ei yleensä oikein minulle natsaa kun ompeluaika on klo 21-23 ja meillähän ei lapset vielä tuolloin nuku näin kesäaikaan. Nyt kuitenkin tiesin viikko sitten että Tirppana ja Jesperi lähtisivät mökille eli vähemmän tappelua tiedossa ja päätin ottaa osaa ekaa kertaa.

Kaikki alkoi siitä että ensin tilattiin nopeasti viikon SaVaway sponsorilta Pehemiältä yllätyskangas. Kuoren sai avata vasta perjantaiaamuna klo 8, ja sitten pestä/kuivata se. Minä en osannut miettiä yhtään etukäteen mitä tekisin kun en tiennyt millaista kangasta oli tulossa, eli kun kuoren avasin, alkoi mietintä mitä tehdä. Kuoressa oli pala sinistä kalastaja-kangasta, ja se suorastaan huusi päästä Jesperin sortsisettiin eli tarvittiin omista varastoista lisää kankaita. Sopivasti sattui löytymään melkein samaa vihreää ja tumman sinistä trikoota kuin kalastajassa, ja vaaleansininen resori sopi myös kuin valettu kankaan väreihin. Ompelukoneeseen valitsin lisäksi vaaleansiniset langat ihan tarkoituksella, vaikka isäni ehti jo heittää herjaa että oikean väriset langat oli ilmeisesti loppu ;) . Jesperi itse valitsi hihojen värit eli halusi eriväriset. Kaava löytyi Ottobre 3/2013 lehdestä, Brave Fireman. Tein pituuden 128 koon mukaan ja leveyden 122. Sortsien kaavan otin jostain vanhoista legginskaavoista hiukan leventäen lahjetta.

Kankaat valittuina ja oikealla resorivärivaihtoehdot

Kaavat aseteltu kankaalle ja juomatölkin värikin sattui sointumaan värimaailmaan ;D

Kuten epäilinkin niin kaksi tuntia on minulle tosi vähän aikaa kun siinä ajassa pitää kankaat leikatakin. Ehkä pelkkä ompelu sujuisi siinä ajassa :D .  Eli kahdessa tunnissa sain valmiiksi vain paidan, sortseista jäi puuttumaan kuminauha vyötäröltä ja lahkeensuiden käännökset. Niihin meni eilen vielä reilu puoli tuntia lisäaikaa. Mutta kivaa oli :)

Valmis setti
Ja kun vauhtiin pääsin niin ompelin sitten eilen valmiiksi tunikan itselleni. Kaava on Onion 2035 mekosta. Tarkoitus oli tehdä lyhythihainen versio koekappaleeksi mutta kangas loppui kesken :D - tein sitten hihattoman. Samaten lila resori oli kaput, joten kun en malttanut tilata ja odotella mistään saapuvaksi niin laitoin pinkin. Koko L saumanvarojen kanssa on hiukan iso (sivuista olisi saanut olla jämptimpi) eli pitää tehdä vielä toinen koekappale ilman saumavaroja tai sitten pienempi koko saumavarojen kanssa ennen kuin raaskin leikellä kankaan josta haluan sen todella istuvan tunikan. Varmaan kokeilen ensin ilman saumavaroja, jos sekin jää isoksi niin sitten uskon ja teen pienemmän koon. M koko vain arveluttaa sinällään että kaupasta ostettuna monet sitten ahdistavat hartioista, ne kun eivät pienene vaikka kilot katoavat :D


1 kommentti: