torstai 14. heinäkuuta 2011

Kesäkuu meni, heinäkuu alkoi - Tirppana eroon vaipoista

Kyllä nää päivät vierii äkkiä. Edellisestä kirjoituksesta taas ikuisuus mutta kun pitää kiirettä. Isosiskon pelit on kaivanneet kyytejä, samoin Tuuliviirin. Esikoistakin on muutaman kerran pitänyt kuskata töihin tai kotiin tai sekä että. Jesperin ja Vilperin kuskailin Hesaan ja hain pois eli kilometrejä karttuu ihan kivasti. Tosin niillä karmeilla hellekeleillä auto on paras paikka ja ilmastointi täysillä.

Pikkuneiti käväisi viime viikolla maanantaina 4 kk -neuvolassa. Olin onnistunut sähläämään ajan muistiin 20 minuuttia myöhemmäksi eli myöhästyttiin lahjakkaasti. Onneksi lääkäri tuumasi vain että eihän tämä nyt niin ajan päälle ole ja saatiin neuvolalääkäritarkastus tehtyä. Mitat:
Pituus: 62,5 cm
Paino: 6395 g
Pää: 40,5 cm

Kaikki oli tarkastuksessa kunnossa. Lääkäri kyseli miten kiinteitä olen ajatellut tarjota niin sanoin että katsotaan sitä sitten parin kuukauden kuluttua. "Niinhän se hyvä on", tuumasi lääkäri.
Neuvolaa seuraavana päivänä oli Tirppanan hammashoitajan vuoro, ja sielläkin oli kaikki kunnossa. Saatettiin siis lähteä Hesaan. Minä, Isosisko, Pipa, Poppana, Jesperi, Vilperi, Tirppana ja vauva. Esikoisella työt ja Tuuliviirillä harkat pitivät pojat kotosalla.

Keskiviikkona lähdettiin sitten porukalla Korkeasaareen ja osottautui ettei Tirppana niin innoissaan eläimistä ollutkaan. Tiikeri kun tuli kohti niin tyttö heittäytyi Isosiskoa vasten nojaamaan ja nosti kädet silmille ja halusi pois. Eikä halunnut oikein muitakaan eläimiä mennä katsomaan, paitsi pupuja. Karhujen luona työnsi kätensä kaiteiden välistä ja huhuili "karhuu... täällä on min sormi" . Aika turvallista kun karhut olivat kaukana alhaalla nukkumassa . Vetten päällekin päästiin kun tehtiin reissu vesibussilla. Ja tsiisas että oli kuuma päivä. Aina kun lapset menivät eläimiä katsomaan, minä etsin varjoa mihin parkkeerasin itseni rattaiden kanssa ettei vauvarukka läkähdy. Illalla kun oltiin taas Helsingin kotona niin kyllä oli jalat muussia kun kahdeksan tuntia oltiin liikkeellä oltu, ainoat istumahetket olivat vesibussissa, kerran vauvan imetystuokio ja evästuokio ennen kuin lähdettiin kotimatkalle.

Nyt herkuttelemaan Isosiskon tekemällä kääretortulla, välissä tuoreita mansikoita ja kermaa ja on hyvää! Eilen piti 5 kg ostaa ja tulin kotiin 10 kg:n kanssa :D .
Tirppanan kohdalla saatiin edistystä pottailussa. Vielä kesäkuun alussa tyttö ei suostunut pottaan tekemään mitään mutta aloin pitämään ilman vaippaa ja lopulta kävi välillä pissalla. Iltaisin vaati vaipan ja meni hetki kun käry kävi perässä. Päivälläkin vaati vaippaa eikä annettu niin lopulta kesäkuun puolivälissä teki isommankin asian pottaan ja siitä se lähti. Yksi vahinko on käynyt kun nukahti ilman vaippaa sohvalle mutta muuten ei ole edes yövaippa ollut kertaakaan märkä . Eli nyt voi sanoa että tyttö on päivä- ja yökuiva. Pidemmäksi aikaa jos lähtee jonnekin niin pitää vielä vaippa laittaa varuiksi kun neiti ei suostu pöntölle istumaan vaikka pitäisin kiinnikin ja joka paikassa ei pottaa ole. Ei sillä, Korkeasaaressa kun oltiin, Tirppanalla oli vaippa mutta ei tehnyt vaippaan eikä suostunut pöntölle. Kun päästiin Hesan kotiin niin meni heti potalle ja kuulutti sen jälkeen "tuli iso pissa, hyvä minä"

1 kommentti:

  1. onneks olkoon,ihana Tirppana;)meillä tuo kuivaksi opettelu on epäonnista touhua,housuun tulee jatkuvasti,tosin joskus on tuloksiaki saatu.
    4kk.sen mitat eilen:64cm,7485g.Ja kiinteitä menee ihan kivasti;)

    VastaaPoista