sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Mökkeilyä

Puolilta päivin tuli soitto että nyt saa mökille tulla ja mieshän lähti viivana sinne mukanaan hätäisimmät lapset. Minun piti vielä syöttää vauva ja kerätä mukaan vaippaa ym. ennen lähtöä. Lisäksi heti kun mies kotoa lähti, aukesi taivaan hanat ja vettä tuli kaatamalla. Siinä vaiheessa jarruttelin lähtöä kun tuumin ettei vesisateessa niin kiva ole vauvan kanssa ulkoilla, mökin tupa puolestaan on niin pieni että siellä iskee ahtaanpaikankammo jos kaikki sinne änkeävät kerralla. Puolisen tuntia meni ja sade hellitti joten matkaan.

Matkalla kävi sitten selväksi että vaikka meillä tuli vettä kuin esterin *piip*, niin mökillä ei ollut tullut pisaraakaan vaihteeksi ja matkaa on tosiaan vain 13 km. Sama oli kuulema eilen. Kotona tuli kerran vettä kohinalla, mökillä ei ollut satanut kuin pari pisaraa, niin ettei maa edes ollut kastunut. Oli mökkivieraita sitten sää taas suosinut kuten joka vuosi tähän mennessä - ei ole tainnut kertaakaan olla sateista kun ovat mökin vallanneet.

Ruokana oli sitten uusia pottuja, grillipihvejä, savulohi-katkarapusalaattia, parsakaali-pekonisalaattia (oli muuten hyvää vaikka ensin vähän epäröin), jäävuori-tomaatti-kurkkusalaattia ja jälkkäriksi mansikoita ja pullaa. Kotiinviemisiksi sain maistiaisiksi tilkan jälkiruokalikööriä eli aprikoosi-likööriä ja lantringiksi Seven-up -pullon loput. Hieman nauratti kun Vilperiä pyysin tuomaan limun jääkaapista pakatessani kotiin tuotavia. Sanoin "tuotko sevenapin jääkaapista"... Vilperi tulee ulos kädessään sinappia :D . Kyllähän se kieltämättä sevenappi ja sinappi kuullostavat äkkiä samalta :D

Tuuliviiri kunnostautui puheissaan myös. Mies ja isäni juttelivat töistä ja siitä kuka tuo/hakee Poppanan torstaina Hesaan viikoksi mamman ja papan luo. Mies sitten siihen että hän voisi firman autolla tuoda, pitää vain pomolta kysyä lupa sen käyttöön ihan muodon vuoksi jos jotain sattuu, ylitöitä on sisällä kuitenkin sen verran että polttoainekulut tuskin pomoa haittaavat (tähän välihuomautukseksi että miehen pomo on reilu tyyppi, tietää että mies tykkää lätkästä ja pari vanhinta muksua myös niin sponsoroi paikallista lätkäjoukkuetta ihan siksi ja antaa kausikortit miehelle niin että lapsetkin pääsevät ja viime syksynä totesi että mies on palkankorotuksen ansainnut kun tekee ylitöitä niin usein ja nosti palkkaa useammalla satasella). Tuuliviiri sitten kysyi että mitä on ylityöt, sai kuulla selityksen että viikkotuntimäärä menee yli tietyn tuntimäärän ja tuumasi: "hei, minäkin teen koulussa ylitöitä - olin pari kertaa jälki-istunnossa" *wirn* :D

Mamman ja papan pakatessa tavaroita kotiinlähtöä varten, päätti nuoriso että nyt on aika hypätä järveen. Tirppanahan sitten heitti vaatteet pois kun kaikki muutkin ja lähti kohti järveä. Jäin katsomaan uskaltaako tosiaan veteen asti mennä, meillä kun ei kukaan aikaisemmista ole vielä 2-vuotiaana tunteneet houkutusta mennä niin isoon vesilätäkköön. Tirppana on sitten eri maata. Käveli järveen ja vasta kun vesiraja oli pepun kohdalla niin pysähtyi ja enempää ei sitten halunnutkaan kastautua mutta kun meidänkin olisi pitänyt lähteä kotia kohti niin eipä neiti halunnut järvestä poiskaan! Miehen piti lopulta kantaa tyttö sieltä pois ja auttaa vaatteet päälle. No, meni hetki kun minä keräilin Esikoisellekin ruokaa kotiin (poika lähti aamupäivästä tennistä pelaamaan eikä tullut mökille) ja pakkasin tavarat autoon. Menin hakemaan vauvan ja lähdettiin Tuuliviirin kanssa kohti autoa niin Poppana huutaa järvestä että entäs Tirppana, eikö se lähde kotiin. Minä ihmettelin että mikä kysymys se oli ja katsoin järveen - tyttö oli taas vedessä, oli sitten ollut salamaakin nopeampi heittämään vaatteet pois ja livahtamaan takaisin veteen ilman että minä tai mies oltiin edes huomattu. Ei kun taas neidin kantaminen vedestä pois, kuivaus ja vaatteet päälle. Mies nauroi että minun on nyt ensi lauantaina tultava tytön kanssa mökille niin pääsee pulikoimaan - yh... luvassa on hellettä joten ei kyllä voisi vähempää kiinnostaa liikkua kotoa yhtään mihinkään mutta kattoo nyt sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti