tiistai 19. heinäkuuta 2011

Voi yök - taas hellettä

Aamusta ehdin jo riemuita että jess, sääennustus mennyt poskelleen kun helteitä lupasi mutta taivas oli ihan pilvessä. Hmph. Käynti ulkona palautti maanpinnalle. Niin nihkeen nahkeeta että ärsytti ja tokihan päätä sitten kävi taas jyskyttää. Kuumuus ei sovi minun kuupalleni.

Pakkohan se oli silti lopettaa kaapintyhjäysprojekti minkä eilen aloitin kun hylly oli romahtanut että sain lakanat takaisin kaappiin. Sitten piti myös mankeloida muutama pesty koneellinen lakanoita ja pyyhkeitä ja aina välillä käydä kajauttamassa lapsille komentoja että siivoavat sotkunsa. Oli taas kämppä sen näköinen että roskista ei talossa olisikaan - paperia siellä ja paperisilppua täällä ja likapyykit lisänä koristelemassa seinänvierustoja. Mrrrh! Ja Jesperi ja Tirppana sata lasissa tekemässä lisää siivottavaa. Välillä sain jahdattua ulos mutta kai tuolla oli joku sisäänheittäjä joka sinkosi ne aina takaisin kun hetken kuluttua juoksivat jälleen ympyrää sisällä. Helpotus oli suuri kun mies pääsi töistä ja nappasi Vilperin ja Jesperin mukaansa mökille illaksi/yöksi.

Esikoinen kotiutui töistä iltapäivällä ja innostui sitten vielä leipomaan. JÄRKYTTÄVÄÄ!! Minä yritän karpata vaihteeksi ja lapset vain leipovat. On se niin väärin! Juu, minulla ei ole oikein itsekuria kun noiden leipomukset on niin herkullisia. Onneksi kaapissa oli ainekset karppijäätelöön joten teinpä sitten itselleni jotain muuta.

Päärynäjäätelö
250 g rahkaa
2 dl vispikermaa
purkki päärynöitä (omassa mehussa olleita)
ripaus vanilliinisokeria
Surkrinia (eli Erythritolia)
vanilja-aromia

Kerma vaahdoksi, rahka sekaan ja sitten päärynät. Sekoitus ja makeutukset ja vanilja-aromi sekaan. Seos jäätelökoneeseen. Ja ei kun nauttimaan. Vuolin vähän tummaa suklaata koristeeksi ja hyvää oli!

Jäätelökoneet tosin vastustivat hieman. Kulhot oli pakkasessa mutta isäntä heittänyt toisen päälle leipäsäkin niin että pohjassa oli leivänmurusia kiinni eli sitä ei voinut käyttää. Äskettäin ostin Lidl:stä toisen koneen ja nyt sen vispilää ei löytynyt mistään mutta menihän tuo käsin sekoittaenkin jäätelöksi.

1 kommentti:

  1. huh huh hellettä,juu...sais jo riittää:)
    tuon karppauksen oon kesäks heittäny syrjään,mutt ootahan ku koulut alkaa ja talveks kääntyy,ni alakaa kunnon treenit;)
    tällä helteen ja kuuro-satteen hiostavalla kelillä ei näytä pyykki-vuori katoavan...
    tsemppiä!

    VastaaPoista