torstai 15. syyskuuta 2011

Vauvan korvakontrolli

Kolme viikkoa sitten tuli se antibioottikuuri ja tänään oli tarkastus. Vähän minä epäilin korvien kunnossa olemista jo viime viikon lopulla kun yskä makuuasennossa oli alkanut uudelleen, ja alkuviikosta neiti rohisi niin että sen kuuli huoneen toisellekin puolelle. Korvalääkäri kysyi kun mentiin että kuinkas on sujunut. Vastasin että tuskin kovin hyvin kun yskii taas ja rohisee, lääkäri puisteli päätään ja sanoi että toivottavasti rohina ei johdu korvista.. Kuunteli keuhkot ja totesi heti että on kuin hernerokka poreilisi, sitten katsoi korviin ja puisti taas päätään. Korvat näytti siltä kuin mitään antibioottikuuria ei olisi ollutkaan :(

Koska on vasta alkusyksy ja heti näin sitkeä tulehdus ja keuhkot kuullosti siltä kuin kuullosti niin lääkäri totesi että hän hoitaisi kuin omiaan ja laittaisi putket heti. Keuhkokuumeen riski on olemassa kun röörit on noin tukkeessa jos nyt kipeäksi tulee. Minustakin on nyt parempi kun Nuppu on noin pieni, laittaa putket heti suosiolla eikä kokeilla ab-kuuria toisensa perään että jos joku tehoaa eli suostuin putkitukseen heti. Siinä vaiheessa hoitaja hihkaisi että ensi maanantaille on jo kahdeksan jonossa eli putkitus onnistuu kahden viikon kuluttua. Siihen asti nyt antibioottia viikon ajan aamuin illoin ja sen jälkeen yötä vasten estohoitona putkien laittoon asti. Tuli taas kerran mieleen että onneksi on vakuutus.

Lääkärikäynti sujui rauhallisesti kun Jesperi on Helsingissä ja siksi peruinkin perhetyöntekijän tulon. Tirppana ei yksinään juoksentele vaan leikki nätisti leikkihuoneessa ja ulkona käveli hienosti vieressä. Käytiin sitten kahvilassa tapaamassa paria ystävää ja tällä kertaa join kahvin sijaan teetä kun toinen ystävistä sitä kehui. Ei muuten ollut hassumpaa! Pieni pannullinen maksoi 2 euroa ja oli hyvää. Tuonne menen toistekin ja siellä oli jopa pieni nurkka missä oli lapsille leluja niin Tirppanakin viihtyi hyvin. Ihanan rentouttavaa ajanviettoa ja vaihtelua arkeen :)) Poislähtiessä käytiin KappAhlissa, minä lähinnä katselemassa mutta Tirppana on niin neiti että kimaltavat kiinnostaa, joten ostin rannekorun ja tyttö on onnellinen.

Tarkoitus oli tuolta siirtyä Prismaan mutta vauva hermostui ja kun oli lääkekin annettavana niin suuntasin sittenkin kotiin että syötä ja lääkitsen ja sitten jatketaan kierrosta. Kotipihalla kumpikin neiti nukkui autossa eli starttasin uusiksi ja kävin autonkorjaajan pakeilla. Pitäisi katsastuttaa tuo pikkubussi mutta katsastusmies luultavasti hylkäisi sen ensivilkaisulla jo kojelaudan discovalojen takia kun hehkuvalo vilkkuu aina välillä (tai sitten ei) mutta jarruvalo palaa koko ajan (jarruissa ei vikaa, ne korjattiin vuosi sitten mutta joku johto jäi irti ja valo on palanut siitä asti) eli laitetaan nuo nyt kuntoon ja samalla kuskinpuoleinen ikkuna niin sitten on hyvä viedä auto vuositarkastukseen. Sovittiin että maanantaina vien auton sinne niin keskiviikoksi saan sen takaisin kun silloin olisi taas puheterapiaa Vilperin kanssa.

Korjaajan kanssa jutellessa oli tytöt heränneet eli uusiksi kotiin ja nuppusen syöttö ja lääkitys, ja sitten Prismaan. Tarkoitus oli lyödä kaksi kärpästä yhdellä kertaa ja toimittaa maksusitoumuslappunen vakuutusyhtiön toimipisteeseen samalla mutta heilläpä oli atk-ongelmien takia laitettu lappu luukulle. Pitää muistaa ensi viikon alussa hoitaa tuo ettei jää viime tippaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti