lauantai 22. lokakuuta 2011

Buzzauksessa Knorrin Fond du Chef

Viikko sitten hain postista tämän näköisen paketin

Uusi tuttavuus minulle, olen noita kaupassa katsellut mutta kun tämän kokoisessa perheessä hinta on se mikä ratkaisee, on jäänyt kokeilematta. Sopivasti vietettiin niitä poikien syntymäpäiviä ja tein kinkkupiirakkaa niin siihen testasin heti lihafondia.


Ohje piirakkaan löytyy Hellapoliisilta, ja tuli tehtyä tuota samaa myös ilman fondia. Hyvää oli ilmankin, fondin kanssa (sekoitin fondin kerma-juusto-munaseokseen) piiraasta tuli hiukan suolaisempaa mutta tykkäsin. Fondi korosti makua. Tosin ehkä ei ihan koko fondikuutiota tarvitse pellilliseen laittaa niin suolaisuuskin vähenee. Mies piti enemmän toisesta versiosta mutta lapset ja vieraat tykkäsivät kummastakin.

Lihafondia testattiin myös jauhelihakeittoon. Maukasta. Kyllä noissa ero on maussa selkeä verrattuna lihaliemikuutioihin. Täyteläisempi maku. Varmasti teen aina välillä fondiinkin keittoa tästä lähtien kun haluan vaihtelua makuun :) . Lihafondia testanneet ystävät pitivät sen mausta myös.

Kasvisfondin lisäys sopi jauhelihakastikkeen sekaan. Tosin ei ohjeen mukaan vaan vähemmän. Laitoin 2 litraan kastiketta pari fondia. Kasvisfondia siksi kun lihafondi loppui jo :D .

Broilerin kanssa meillä tarjotaan aina riisiä. Peruna ja pasta ei vaan meistä sovi sen kaveriksi. Nyt lisäsin riisin keitinveteen kanafondia ja sopi kuin voisilmä puuroon. Antoi makua eikä riisi kaivannut enää kastiketta kaveriksi. Yksinään sehän on aika mautonta syötävää.

1 kommentti:

  1. mä kans olen noista tykänny ja etenkin kun niis ei ole lisäaineita niis määrin ku kuutioissa. kasvista ja lihaa olen kokeillu.

    VastaaPoista