sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Syyslomaviikko ohi

Niin se vain vauhdilla meni tämäkin lomaviikko. Nautin kun sain nukkua aamusta vauvan kanssa pitkään - heräiltiin tuossa klo 11 tienoilla ja joskus myöhemminkin useampana päivänä ja toissayönä neiti pitkästä aikaa nukkui putkeen 10 tuntia!! Eli minä myös ja kyllä oli pirteä olo aamusta. Maitobaari sensijaan oli hiukkasen kipeä, ei oikein syliin kärsinyt vauvaa ottaa ja ekat imut syötettäessä teki kipiää.

Pipa, Poppana, Jesperi, Vilperi ja Tirppana olivat perjantaista tähän päivään mökillä eli viikonloppu oli rauhallinen kotona. Mökillä kuulema ei niinkään, kas kummaa. Minun piti tänään hakea lapset pois kun tehotytöillä alkaa koulu huomenna klo 8 niin mies ei viitsi aamusta herätellä kaikkia ennen seitsemää ylös, saipa nyt yhden vapaaillan hänkin. Mennessä manasin kun vettä alkoi satamaan kaatamalla, oli säkkipimeää ja en kuolemaksenikaan muistanut miten autossa sai pitkät päälle (joo joo, hyvä muisti). Pidin sitten pitkiä päällä väkisin väläytysasennon kautta ja meinasi kramppi iskeä sormiin :D . Mökillä mies valaisi muistiani ja tuumasi että jos kääntäisin valosäätimestä toiseen suuntaan niin pitkät toimisivat. Ai niin... heti muistin että tuossahan oli se että hetken ei ole valoja ollenkaan kun vaihtelee puolelta toiselle noita. No, nyt muistan tuon taas ainakin tämän syksyn/talven.

Auto tosiaan haettiin perjantaina pois korjaajan luota. Sanoi ettei voinut korjata sitä akun tyhjenemisen aiheuttajaa kun vika ei taas kerran ollut päällä vaikka oli autoa käynnistellyt, ja uusintakatsastuksen viimeinen päivä oli niin pakkohan se oli hoitaa vielä kun halvemmalla pääsi. Katsastuksessa oli jonoa ja ehdin nautiskelemaan yhden kuuman kaakaonkin siinä, aika hyvää ottaen huomioon että automaatista tulee. Sitten näin kun katsastusmies meni hakemaan autoa, oli pakko nousta katsomaan lähteekö käyntiin vai pitääkö antaa virtaa että saa pukille auton... se olisikin ollut varsin edustavaa "moi, annetaan kaapeleilla vähän virtaa niin käynnistyy mutta ei siinä muuta vikaa ole - luulisin". Käynnistyi! Neljäs kerta peräkkäin . Sitten tiirailin ikkunasta kun auto laskettiin tutkailun jälkeen alas että käynnistyykö - ja taas käynnistyi. Uskomatonta. Oltiin vielä kahdella autolla liikenteessä että jos tarttisi vähän apuja. Konttorilta suunta Prismaan ja ihan varuilta toiseen päähän parkkihallia auto missä ei yleensä ole muita niin ei olla tiellä jos pitää vähän säätää poislähtiessä mutta mitä vielä. Auto käynnistyi jälleen ilman ongelmia.

Lauantaina jännitti sitten asteen enemmän kun piti liikenteeseen lähteä kun ei ollut takapiruna miestä mukana toisella autolla. Isosisko halusi Subwayssa käymään ja mökillekin piti viedä ruokaa kun mies unohti illalla ottaa mukaan pata-ainekset ja lauantaikarkit, oli ottanut vain jauhelihan. Ensin mökille ja sitten Subwayhin. Etukäteen mietin mihin auto ja varauduin jo siihen että kyselen ystävällisiltä kanssakulkijoilta käynnistysapuja kun auto oli jo päivän toiminut moitteetta, eihän sama meno voinut kahta päivää jatkua. Turhaa jännitin, taas toimi.  Ja tänään käynnistyi myös ongelmitta kun lapsia lähdin hakemaan. Outo auto. Toivottavasti toimii tiistainakin kun pitää vauvan korvakontrolliin lähteä tai sitten pummin perhetyöntekijältä kyydin :D . Suuttuikohan auto ekassa katsastuksessa kun sai hylätyn ja kävi temppuilemaan ja nyt kun pääsi läpi niin taas toimii ;)

Esikoisella on perjantaina inssi, pääsi kirjallisista toisella yrittämällä läpi. Tänään on sitten tullut tiirailtua käytettyjä autoja netistä kun tokihan poika tahtoo autonkin millä cruisailla. Pari vaihtoehtoa osui silmiin mutta kun minä en noista hirmuisesti tiedä niin mies saa katsoa vaihtoehdot vielä läpi ja käydä Esikoisen kanssa katselemassa jos niinkseen tulee. Minä ostin ensimmäisen autoni hätiköiden ja se oli kyllä nimensä veroinen auto... rekkari oli OHO ja niinhän tuo oli joka toinen kerta ajettaessa tiensivussa kun tuli jotain vikaa ja eka ajatus oli "oho, mitäs nyt". Parempi siis etten minä valitse autoa :D

Vauva mokoma meinaa ettei ole enää ihan vauva. Tyttö istuu tuetta, toinen jalka edessä ja toinen takana -tyylillä, ryömiminen on vaihtunut konttaamiseen ja polviseisontaankin nousee. Tuo viimeisin ei niin kivaa ole kun väkisinkin tulee niitä kopsahduksia mistä seuraa parku :/  Hyväntuulinen hymytyttöhän tuo on, ja juttua riittää "tätätättää äöö öö". Nauraa vaan kun sanon etten ymmärrä.

1 kommentti:

  1. autot osaa olla oikukkaita kavereita::)On teillä todellaki isompi neiti...meillä kuuluu lattian tienoilta:äittä,äittä,ttäätä..

    VastaaPoista