maanantai 7. marraskuuta 2011

8 kk -neuvola - ja lisää rahanmenoa

Eilen tuli vaihteeksi tippa silmään kun katselin sylissä nukkuvaa vauvaa - 8 kuukautta mennyt huishais äkkiä. On ihanaa kun vauva kasvaa ja kehittyy mutta kun viimeistä sylissä pitelee niin tiukkaa tekee ja väkisin silmänurkkaan välillä kyynel vierähtää. Vauva-aika on niin ihanaa!! Haikeaa on.

Tänään käytiin tuon murusen kanssa neuvolassa. Tyttönen oli hymyä täynnä kun mentiin mutta hymy hyytyi influenssapiikkiin :/ . Sitä ennen otettiin kuitenkin mitat:
Pituus: 69 cm
Paino: 7 850 g
Pää: 43 cm
Hyvin kasvaa, aika samoissa kuin mitä Tirppana oli saman ikäisenä. Pikkaisen lyhyempi ja vähän painavampi :D . Tosiaan piikin jälkeen oli vuorossa lääkäri ja hänelle ei sitten hymyjä irronnut. Mokoma kehtasi vielä korviin katsoa kun ensin oli piikitetty ja väänteli lonkkia ja heilutteli ylös, alas ja sivulle.. kai sitä vähemmästäkin ottaa hepulit.Kaikki oli lääkärinkin puolesta ok, mitä nyt neuvolakorttia lukiessa tuli mieleen että kenetköhän tuo tutki kun siinä lukee "Iloinen poika"... O_o  - viimeksi kun minä vaippaan katsoin, ei siellä mitään ylimääräistä näkynyt...

Volkkari jatkaa taas mystisiä virtojen kadottamisia milloin sattuu ja nyt aletaan sitten arvuuttelemaan missä vika. Neuvolareissun aikana mies kävi korjaajan juttusilla ja pyysi tätä hankkimaan uuden akun ja kun hänellä se on niin soittaa minulle niin laitetaan heti paikoilleen. Toivottavasti vika löytyisi siitä. Tuossa vaan pitää olla vähän tehokkaampi akku eli hinta tulee olemaan jotain 150-200 euron luokkaa.

Eikä muuten ole yhtään hassumpaa tämä kinkun paisto ennen joulua. Uuni teki sen taas. Eilen laitettiin kinkku uuniin klo 10 ja arvatkaas mitä... se on uunissa edelleen kun kirjoitan tätä :D . Kiertoilmalla eilen ei uunin seinämät muuta kuin vähän lämmenneet eilen, nyt tasalämmöllä sentään vähän paremmin lämpenee mutta hitaasti hyvä tulee. Elikkäs iltasella pitäisi lähteä katselemaan uutta liettä. Entinen liesi ostettiin tammikuun alussa 2006 (on se hyvä kun blogia kirjoitan niin pystyin tarkistamaan, enhän minä tuota itse olisi muistanut) ja nyt odotan vakuutusyhtiöltä vastausta korvaavatko uutta ja jos niin miten. Perhetyöntekijä oli Jesperin ja Tirppanan vahtina neuvolareissun ajan ja "meidän sossutäti" (joka sairaalalaskun otti vastaan) oli mukana. Sanoi että tulevat kyllä siinäkin vastaan ja myös Isosiskon koulukirjojen hankinnassa, mikä olikin lähinnä käynnin syy. En ollut ollut tietoinen että niihin voisi saada tukea, niin tuli kertomaan asiasta. Ihmetteli kyllä miten saan tämän karusellin pyöritettyä näin hyvin, oli ajatellut että tänne tullaan kolan kanssa sisään työntäen rojuja syrjään kun heilläkin niin pitää melkein mennä ja on vain kaksi lasta :D . Ei kuulema yhtään kaaosmaista :o .. hmm, voisi täällä olla siistimpääkin minusta mutta mission impossible toistaiseki ja sen kun hyväksyy niin ei tule stressiä.

Esikoinen on nyt, tottakai, halunnut ajella isänsä autolla kun kortti on. Eiliseksi oli saanut vaihteeksi työkutsun niin autollahan se oli päästävä, samaten tänään kouluun. Pidemmän päälle auton lainailu ei onnistu niin lähtivät nyt sitten Loviisaan katsomaan jotain Renault Meganea ja nyt jännitän tulevatko yhdellä vai kahdella autolla takaisin. Kaikki kesätyörahat poika on säästänyt autoa varten ja näillä satunnaisilla työvuoroilla saa vakuutukset maksettua ja vähän bensarahaa eli tietää kyllä ettei meiltä avustuksia pahemmin riitä. Ja jos auton saa niin pystyy ottamaan työvuorojakin vastaan vielä paremmin kun tarjotaan, kun ei ole riippuvainen siitä pääseekö meistä kumpikaan kuskaamaan jos autoa ei saa lainaan.

6 kommenttia:

 1. ohhoh...vai pojaksi se lekuri tytön merkkasi:)
  ne nuo autot yllättää...rahanmeno voi olla hirvittävää joskus...

  VastaaPoista
 2. Ihana bloki ihan harmitaa kun en ennemmin ole löytänyt. Noista isosiskon koulu kirjoita Pelastakaa lapset ry:tä saa koulukirja tukea kannattaa katsoa niiden sivustolta siihen tarvitaan sosiaalityöntekiän lausunto joka nyt ei ole vaikea saadaa.
  Meillä esikoinen kävi lukion tällä avustuksella.

  Mukavaa arkea ja jouluun kohti menemistä teidän perheelle.

  Toivottaa äiti kera 9 lapsukaisen :)

  VastaaPoista
 3. Tuntuu niin hassulle että tuo sun esikoises on jo 18 :D kun se oli 13 kun aloin lukee tätä blogia :D aws:)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, kiitos tiedosta :) Ja hyvää loppusyksyä (vai alkutalvea...) teillekin.

  Dandy: Oho, sinä olet nuorena alkanut tätä lukea :D . Mutta joo, vuodet menee äkkiä.

  VastaaPoista
 5. Meillä on ihan samanikäinen tyttönen (nelonen) kuin teillä, meidän syntyi maanantain puolella. Ihan samat on mietteet, aika on mennyt niin liian äkkiä!
  Meilläkin istutaan ja kyllähän tuo jo ketterästi kävelee tukea pitkinkin. Osaa kontata, mutta pääasiassa ryömii. Painoa oli komiat 9850g, ja pituutta 72cm =)

  VastaaPoista