tiistai 15. marraskuuta 2011

Eilinen oli ja meni - vauhdilla

Eiliseksi oli sovittu perhetyöntekijän tulo että pääsisin raivaamaan pyykkien mount everestiä kun kerrankin ei ollut muuta menoa. Hah! Johan siihen ehti sitten tulla renkaidenvaihtoaika puoli kahdeksitoista. Noh, perhetyöntekijä tuli ja minä ampaisin liikkeelle. Pääsin autoliikkeeseen ja kukaan ei tiennytkään siellä mistään renkaiden vaihdosta mitään. Olin ulalla. Soittaessani oli numeron katsonut netistä ja onneksi numero oli tallessa vielä puhelimessa. Siitä selvisi että olin sitten ihan väärässä paikassa, aika oli varattu sivutoimipisteeseen :P (vaikka olen ihan varma että numeron löysin pääpaikan nimen alta :D ).

Ajelin sitten vartin myöhässä oikeaan paikkaan ja sieltä aika löytyikin. MUTTA... Suomeen on iskenyt joku rengaspula-aika. Kun soitin ja tilasin renkaita viikko sitten, sain kuulla että Michelinin kitkoja C:nä ei saa, vaihtoehdoiksi jäi Continental ja Nokialaiset. Sitten selvisi että Continentalejakaan ei saa kuin vasta joulukuun jälkeen - no kiitos vaan mutta sukset on edessä eli niihin tarvitaan pitoa ennen lumia. Päädyttiin sitten Nokialaisiin. Eilen kuitenkin tilanne oli se että 205 levyiset tuntuu olevan yhtä hankala löytää kuin aiemmin 215... huoltoon oli toimitettu 195:set että olisi jotain laittaa alle. Siinä vaiheessa tuumasin että kiitos ei, kyllä nyt olisi ne 205:set paikallaan kun pari muuta alle jäävää on sen kokoiset ja muutenkin. Huollon mies soitteli sitten Nokialle ja sanoi että asiakas ei huoli kapeampia ja lopputulos on että sain uuden ajan täksi illaksi jolloin siellä pitäisi olla oikea koko paikalla.

Käväisin sitten kaupassa ohimennessä vielä ennen kotiintuloa kun lauantaina piti pitkästä aikaa laskea sentit tarkkaan että mitä sai ostettua. Tilille jäi peräti 4 euroa eli eilen kun sai päivärahat pääsi ostamaan kaappeihin täytettä enemmän. Kotona sai heti alkaa ruokaa laittamaan kun muistin että Esikoinen pääsee klo 14 ja piti lähteä Nordeaan hankkimaan autolle vakuutukset (Tryggiltä saa maksun kerran kuukauteen) ja rekisteröimään auto pojan nimiin.

Piti sitten odotella vielä jotain isompaa koululaista kotiin Jesperiä ja Tirppanaa vähän silmällä pitämään ennen kuin päästiin lähtemään. Nordeassa aikaa meni jonottamiseen, työntekijöitä näkyi pöytien ääressä useampia mutta ilmeisesti vain yksi hoiti asiakkaita jotka vaivautuivat paikalle tulemaan :P . Isosisko oli jo soitellut että ehditäänkö hänelle lompakkoa viemään klo 15, halusi käydä evästä ostamassa kun suoraan koulusta oli menossa pitämään kokkikerhoa ala-asteikäisille ja kotiin ehtisi taas vasta klo 19 aikoihin illalla. Tiukille meni, oltiin pari minuuttia yli kolme autolla ja Isosisko oli jo pyöräillyt siihen vastaan :D

Seuraava kohde katsastusasema. Raijasin vauvankin ulos autosta ja turhaan... katsastusaseman piste ei hoitanutkaan enää rekisteröintejä vaan ne piti mennä tekemään reilun 10 km:n päähän. Siinä vaiheessa alkoi tuntua että nyt on ensin käytävä kotona välillä syömässä, alkoi tuntumaan vapinaa verensokerien laskiessa ja vauvakin hermostui jo kun ei ollut saanut ruokaa aikoihin. Siis kotiin syömään. Vauvaa syöttäessä tarkistin että tuo toinen katsastuskonttori on auki pidempään ettei mennä sinnekin turhaan. Syötin vauvan, söin itse ja Tuuliviiri ihanainen oli keittänyt kahvit niin sain hörpättyä kupillisen kun taas piti mennä.

Nyt rekisteröinti sujui hyvin, Esikoinen halusi minut mukaan henkiseksi tueksi kun nyt opettelee näitä asioiden hoitoa itse. Vauva oli nukahtanut matkalla autoon ja kun katsastusasemalta siirryttiin Prismaan niin jatkoi uniaan sielläkin parisen tuntia. Oli treffit miehen kanssa klo 17 Prismaan niin saatiin tuo uusi liesi ostettua ja firman autolla toimitettua kotiin heti. Uusi on liesi on nyt Upo C540 K eli vastaa tuota vanhaa muuten paitsi levyjen osalta. Entinen oli valurautalevyillä, uusi on keraamisella tasolla - ainoa vaihtoehto kun kiertoilman halusin. Hinta 679 euroa... on ne kalliita. Vakuutusyhtiö hyvitti entisestä suoraan 266 euroa (omavastuu 250 e) eivätkä sittenkään halunneet maksella mitään korjaajan korjausarvioita. Mies nappasi lieden ja lähti äkkiä kaupasta pois kun pääsi ;D . Esikoinen joutui jäämään ostoskierrokselle ja tuumasikin lopulta että Tuuliviiri oli oikeassa... kaksi tuntia menee kun minun kanssa kauppaan lähtee :DD

Kotona perhe halusi heti testaamaan uutta uunia eli samantien käryyttämään uunista varastosuojarasvoja pois. Hitsi kun paha haju tulikin, hyh. Sen jälkeen Isosisko ja Esikoinen halusivat tehdä kääretortut iltapalaksi ja kieltämättä. Nyt paistotulos oli ihan erilainen kuin ennen. Alkoi tuossa entisessä pinta palamaan ennenkuin pohja oli kypsä, nyt tulos oli kauniin vaalea ja kypsä kauttaaltaan. Ja vitsi nuo lapset osaavat tehdä suussasulavia kääretorttuja! Mmmm.

Sitten olikin jo iltapesujen aika ja nukkumaanmeno. Eli päivä meni tosiaan vauhdilla.

2 kommenttia:

  1. Hei. Olen ollut piilolukijana jonkin aikaa ja tänään aloitin oman blogin. Joten kyselen että saako sinut linkittää(jos vaan osaan)?

    VastaaPoista