torstai 1. joulukuuta 2011

Joulukuu alkaa tärinällä ja jytinällä

Aika rientää taas. On ollut juoksua sinne tänne eikä tunnu tulevan sopivaa hetkeä kirjoittamiseen. Tällä hetkellä ykkösprojektina on hankkia koko poppoolle hautajaisvaatteet ja kengät, ei oikein lenkkareissa viitsi mennä. Hautajaiset on lauantaina.

Mummin poismenosta huolimatta elämä jatkuu ja viime lauantaina vietettiin Jesperin 5-vuotis syntymäpäiviä. Toinen juhliaan osaa jo odottaa joten tokihan ne piti pitää, saatiinpa samalla juteltua hautajaisjärjestelyistä ja perunkirjoituksista.. tai nuo perilliset sai kun olivat saman katon alla yhtä aikaa. Jesperi oli oikein onnellinen poika, sai Cars-herätyskellon, Cars-palapelin, Cars-pelin, Cars-autoja... ai miten niin Autot-fani :D . Vielä on tulossa postin mukana Cars 2 -elokuva ja jouluksi jotain samaan aiheeseen liittyvää.

Pojan 5-vuotisneuvolassakin käytiin. Mitat:
Pituus: 109 cm
Paino: 20,6 kg
Pää: 51 cm
Tehtäviä teki innoissaan mutta hiukan on ikätasoaan jäljessä joissain tehtävissä ja puheessa puuttu R, S ja vähän menee Y ja U sekaisin. Puhuttiin sitten että laitetaan lähete Hattu-kehitysneuvolaan missä katsotaan tarviiko jotain erityistä tukea (no, puheterapeuttia ainakin) ja jos ei niin onpahan ainakin tutkittu. Tätäkään en ymmärrä kun th sanoi että jotkut loukkaantuvat tällaisesta ehdotuksesta :o . Eikö se ole hyvä että on mahdollisuus hyvissä ajoin tarttua ongelmiin jos niitä on, ettei käy ehkä niin kuin Esikoisella joka kävi sitten eskarin kahteen kertaan ja vielä sen jälkeen alaluokat pienluokassa. Tokihan tuosta taas tulee juoksuja kalenteriin mutta sitä vartenhan se on minulla iso että voin suunnitella menot ;D

Jesperille lupasin tehdä talvipipon. Tuplafleeceä ja mustasta heijastinkankaasta tein suomut. Kaava on Ottobren Muraveinik.
Aika hyvän näköinen katsoa pimeässä kun pelkkä heijastin näkyy valoon :D

Vauva reppana kävi viime viikolla korvalääkärin kontrollissa. Vasemmassa korvassa oli ihan vähän eritettä mikä imettiin pois, muuten kaikki ok ja lääkäri jo sanoi että jos ei mitään ihmeempiä tule niin maaliskuuhun seuraava aika. Köh.. nauroin että meinaako sinne asti selvittävän kun nytkin ollaan 2-3 viikon välein käyty. Ikävä kyllä olin oikeassa. Maanantaina aamusta ulkokorva oli täynnä korvasta valunutta möhnää joten soitto lääkäriasemalle. Saatiin eiliseksi päivystysaika ja tulos: kumpikin korva täynnä märkää ja voi sitä huutoa kun korvia putsattiin. Tuli ihan hiki kun pitelin pientä paikoillaan, osaa laittaa vastaan kunnolla :( . Ab-kuuri, korvatippoja ja nyt vietiin bakteerinäyte labraankin että katsotaan mikä siellä korvassa jyllää. Jos korva vuotaa vielä maanantaina niin sitten heti näytille uudelleen tai sitten katsotaan kun ensi viikolla on Tirppanan kontrolli torstaina.

Tänään sain yhden herätyksen öisten lisäksi klo 8. Oli kuin olisi poltergeist ollut valloilaan. Sänky tärisi, pinnasänky kolisi jalkopäätyyn - itseasiassa koko talo tärisi ja ikkunat helisi ja sitten kova jyrinä. Elämäni ensimmäinen maanjäristys tuli koettua! Eri lähteiden mukaan oli 2,8-2,9 magnitudia voimakkuus ja kyllä se jo tuntui. Ensin tosin luulin että tehtaalla räjähti mutta ei.

1 kommentti:

  1. Onpa hieno hattu. Harmi nuo sairastelut. Meillä ei onneksi korvia ole pahemmin ikinä koskenut. Kummallakin isommalla tytöllä on ollut yksi korvatulehdus elämänsä aikana. Toivottavasti sama jatkuu nuorimmalla.
    Maanjäristyshän tuo hieman jännitystä elämään.

    VastaaPoista