keskiviikko 4. tammikuuta 2012

2012

Hyvää alkanutta vuotta!

Joulu oli ja meni vauhdikkaasti, samaten viime viikko kun menoja oli. Joulun suhteen kävi oikein joulunihme, saatiin nipinnapin valkoinen joulu kun aattoaamuna maassa oli ohut lumikerros. Sitä iloa kesti pari päivää ja sitten vesisateet vei mennessään. Ihme toistui kuitenkin tasan viikkoa myöhemmin kun uudenvuoden aatoksi teki saman eli saatiin oikein kiva vuodenvaihde kun ulkona oli pari astetta pakkasta ja pikkasen lunta maassa ja selkeää niin että raketit näkyivät hyvin.

Mies lähti kuuden lapsen kanssa uudenvuoden aattona kaupungin järjestämään lastentapahtumaan. Ensin tunniksi teatteriesitystä katsomaan, sitten toinen tunti taikuri- ja sirkustemppuja ja sen jälkeen ilotulitus. Minä meinasin ensin Piiperoisen kanssa kävellä ilotulitusta katsomaan sillä varauksella ettei tyttö pelkää vaunuissa kun paukkuu ja pamahtelee kovaäänisesti. Lähdettiin ulos ja neiti katseli kulmat vähän kurtussa minua että mikäs meteli täällä on... näytin parit raketit joita katseli kyllä uteliaana mutta... eipä ne kovin kiinnostavia olleet. Muutaman sadan metrin kävelyn jälkeen silmä luppasi ja tyttö nukahti sikeään uneen. Tuumasin että käännynpä sitten kotiin takaisin kun se jolle raketteja olisin näyttänyt ei tuntunut olevan niistä kovin kiinnostunut vielä tänä vuonna. Soitin Isosiskolle etteivät ihmettele kun minua ei näy ja sain kuulla että Tirppana rukka oli ihan peloissaan paukkeesta. Viime vuonna katseli mielellään. Kotona sitten oli muutama pieni ilotulite mitä pihalla laitettiin lasten iloksi ja sen jälkeen ihasteltiin vain muiden ampumia. Piiperoinen ja minä menimme kyllä jo ennen vuoden vaihtumista nukkumaan kun muu perhe vielä jäi hereille. Tuuliviiri mokoma oli tullut vasta klo 2 kotiin mistä kyllä pidin puhuttelun kun isänsä ei ollut pitänyt.

Koulut alkoivat heti maanantaina joten tämä viikko onkin ollut sitten jo normaalia arkea. Paitsi että kerhot ovat vielä lomalla. Menoja on itsellänikin ollut joka päivälle, tänään olisi näöntarkastus ja uudet lasit Vilperille haettavana ja ulkona on kiva lumimyräkkä. No, ennusteen mukaan tuo on vettä jo iltapäivällä että ehkä ei tarvitse kieli keskellä suuta sompailla liikenteessä.

Nyt kun joulu on ohi, voi laittaa kuvia käsitöistä joita tuli tehtyä joululahjoiksi.
Bambu- ja bambu-hampputiskirättejä
Tiskirättipussukoita säilytykseen


Hiuspyyhkeitä. Sain idean fb:n ompeluryhmässä ja vitsit kuinka nämä ovatkin käteviä. Piti tehdä itsellenikin heti samanlainen ja kunhan ehdin käydä kangasta ostamassa niin tyttäret haluavat myös :)

Pussukoita. Tuo kangas suorastaan huusi Eurokankaan palalaarissa että haluaa pussukoiksi, oli niin tukevaa.  Ensimmäiseen en tajunnut laittaa koristelua mutta muihin ompelin puneisesta ja kullanvärisestä keinonahasta tähtiä sivuihin. Valkoinen pussukka onkin ikivanhasta kankaasta jota minulla on vielä jäljellä kun en oikein meinaa raaskia tehdä siitä mitään :D

Ja jottei kankaat lopu kesken niin olin mukana kimppatilauksessa JNY:lle ja tilasin nämä ihanuudet. Edessä lila velour, keskellä vihreä jersey ja alimpana interlocktrikoota. Ja nyt en taida näitäkään raaskia leikellä :D (vitsi, leikkelen kyllä kunhan ehdin ja tulee sopiva kaava vastaan).

5 kommenttia:

 1. :) ompelun iloa vuoteen tähän...

  VastaaPoista
 2. Teillä tuo nukkuminen onnistuu, missä vain ja miten vain ;)

  Miten tuo hiuspyyhe toimii?

  VastaaPoista
 3. Suvi: Kiitosta :)

  Katri: Niskassa on nappi ja ylhäällä kuminauhalenksu millä saa pyyhkeen kieputuksen jälkeen kiinni sopivan napakasti :)

  VastaaPoista
 4. Niin se on siis tuollainen lakki, jonka sisään pää ja hiukset sinne sisälle? Katsoin ensin, että on vain tuollainen yksinkertainen lärpäke...

  Kivoja ompelujuttuja oot tehnyt! :)

  VastaaPoista
 5. Katri: Juu, sellainen just :)

  VastaaPoista