perjantai 24. helmikuuta 2012

Pe-pe-perjantai - rimpsupöksyt prinsessalle, hiuspyyhkeitä

Flunssasta selvitty \o/ - olo alkoi olla ihmismäinen jo keskiviikkona, tänään lähtee ääntäkin... lasten harmiksi ;)

Maanantaina onnistui joko Tirppana tai Jesperi rikkomaan toisen vessan pöntönkin. Hienoa. Piti sitten torstaihin asti kitkutella yhdellä vessalla. Mies tilasi kyllä töissä heti uuden pöntön (vanhasta joku pieni muoviosa hajalla ja sen takia ei toimi, uutta osaa ei tietenkään saa suomesta kun on joku vierasmaalainen pönttö jota ei enää täällä ole myynnissä eli uusi pönttö tai uusi osa oli tilattava) ja tällä kertaa kotimaisen niin varaosia löytyy lähempää jatkossa. Pönttö tuli kyllä keskiviikkona mutta asennus jäi torstain vapaapäivälle. Lisäksi saunassa mies huomasi että kiuas leviää vaihteeksi käteen. Koski mihin vain niin sormi meni läpi. Että uusi kiuas oli saatava ja äkkiä. Mitäs vielä... kun sanotaan ettei kahta ilman kolmatta... no, ehkä tähän sopisi tuo Esikoisen auto. Poika sanoi isälleen että auto pitää meteliä ja jarru on kuin jäässä. Mies kävi ajelemassa ja totesi että ei se mitään jäässä ole, toisella puolen ei ole enää lainkaan jarrupalaa ja joku muukin oli sitten mennyt rikki sen takia. Haittaaks se? Viiiitsi vitsi. (Vitsi kun harmittaa Jani-Petterin putoaminen Putouksessa :D ... parempi se oli kuin nuo kaksi jäljelle jäänyttä). 

Tuossa flunssan ollessa päällä ei minusta ollut mitään iloa lumitöissä, sitä lajia riitti kyllä tällä viikolla ihan mukavasti, joten surrauttelin ompelukoneella vaihteeksi. Ihastuin uuden Ottobre 1/2012 Little Houses -housuihin nimenomaan tyttöversiona eli rimpsua rimpsua. Lopputulos istuu kuin mittatyönä olisin tehnyt, vaikka ihan kaavojen mukaan menin ja sentin saumavaratkin lisäsin sivuihin. Koko 74 siis käytössä. Pinkkikangas on interlocktrikoota, pepun rimspu ja pallokangas bambuneulosta ja lahkeissa JNY:n tähtijerseytä.Tässä housut käyttäjän päällä, body on aiemmin tekemäni bambujoustofroteinen. Isosisko tosin eilen piti minulle puhuttelun että vaikka Piiperoinen nyt tyttö onkin niin muitakin värejä olisi kuin pinkki... :DD . Isosisko ei tykkää pinkistä ja siksi uhkasinkin että kysyn naapurilta myykö vaaleanpunaisen pikkukotteronsa jossa pinkkejä sydämiä takana kun Isosisko saa ajokortin ;D
Sain myös vihdoin tehtyä lisää hiuspyyhkeitä. Nyt on omat Isosiskolla, Poppanalla ja Pipalla. Lisäksi on pari tilaustyönä tehtyä valmiina ja pari lisää odottaa. Pipa ja Isosisko halusivat molemmat sinisen pyyhkeen eli jotain piti keksi miten tytöt erottavat ne. No, sain lisää applikointiharjoitusta. Isosisko piirsi kuvan ja minä yritin parhaani mukaan toteuttaa sen (ja nyt haluan joko A) applikointijalan koneeseen mitä luultavasti ei tuohon malliin saa tai B) joudun ostamaan koneen mihin saa applikointijalan :D - helpottaisi työtä huomattavasti kun näkisi mitä ompelee).2 kommenttia: