tiistai 20. maaliskuuta 2012

Viikonloppu Helsingissä

Pitkästä aikaa käväisin osan porukan kanssa pääkaupungin suunnassa. Perjantaina lähdettiin tyttöjen ja Vilperin ja Jesperin kanssa - mies, Esikoinen ja Tuuliviiri jäivät kotiin. Mutta lyhyt tuo viikonloppu on, ei siinä oikein mitään ehdi. Lauantai meni vauhdilla kauppareissun, ruoanteon ja saunomisen merkeissä ja sunnutaiaamusta oli taas pakattava että ehdittiin kummitätini luokse heti kun tämä joogasta kotiutui. Etukäteen kun tiesi että tämän naisväen hiustenlaittoon kuluu aikaa monta tuntia, varsinkin kun kaikki halusivat raitoja päähänsä. Onneksi sain la-su yönä kuningasidean millä vähän rauhottaisi menoa kummini luona eli jätin Jesperin suosiolla mamman ja papan hoiviin kun lähdettiin. Isä lupasi tuoda pojan muutama tunti myöhemmin paikalle. Kerrassan fiksua, sanoin jo isälle että tästedes tehdäänkin näin niin kaikilla on rattoisampaa :D - isä kyllä vähän murisi että ei hän jatkuvasti ajele. Haha, juuri oli kehunut ettei ollut viikkoon autoa tallista ulos ottanut.

Vihdoin ja viimein äiti oli saanut raivattua monen vuoden takaisen remontin jäljiltä laatikoita ja vanha vanhojenpäiväpukuni löytyi. Ihan itse tehty. Poppana kyllä pukuun katsottua tuumasi että varmasti on ostettu... tai jos kerran olen sen tehnyt niin sittenhän saan luvan tehdä hänelle juhlapuvun kevätjuhliin ja Pipa säesti :D . Laitoin isosiskon kokeilemaan sitä ja se sopi kuin valettu (vitsi sitä on ollut joskus hoikka itsekin) mutta eipä kelpaa neidille tuo vanhojenpäiväpuvuksi ensi vuodeksi - pitää saada sininen! Hmph. No, en hävitä pukua vielä jos Pipa tai Poppana menee lukioon ja puku sopisi heillekin. Ainakin nyt kumpikin ihastui siihen.

Isosiskolta puuttuu pukuun kuuluva tärkätty tyllialushame tästä kuvasta. Sillä hameeseen sai ihanaa leveyttä. Kunhan äitini löytää vielä kuvat omista vanhojenpäivistäni niin sitten voi katsoa löytyisikö sopivaa kuvaa julkaistavaksi puvusta sellaisena kuin se silloin kerran kauan sitten oli päällä.


Tänään vietin aamusta pari tuntia labrassa ja hoidin alta pois sokerirasituksen. Kyllä se mokoma juoma käy väsyttämään vaikkei raskaana olisikaan. Haukotutti niin vietävästi mutta aika meni äkkiä kun lainasin Isosiskon miniläppärin mukaan. Ja kotiin tultua aamukahvi maistui oikein hyvälle kun mies oli keittänyt sen valmiiksi. 

Vähän kyllä ihmetyttää. Mies otti tämän viikon lomaa "että voin auttaa sinua". Nyt tuo tekee hulluna remppaa tyttöjen huoneisiin ja sotkua tulee ja synttäreitä varten piti siivota. Niin että missä se apu on :D . Ärh. No, en hermostu... ajattelen vain kankaita jotka tällä viikolla varmaan jo saan. Eilen oli meililootassa viestiä että Saksan kankaat on tulleet :)) 

Piti perjantaina tulla valokuvaajankin ottamaan 1-vuotiskuvat vauvasta ja samalla sisarussarjasta. Noh, nyt piti perua kun Esikoinen ilmoitti että menee perjantaina töihin eikä ole paikalla, ja Isosisko lähtee kuulema taas viikonlopuksi leirille isoseksi. Alettiin sitten valokuvaajan kanssa etsimään seuraavaa sopivaa aikaa... "hmm, maanantaina Isosiskolla on kokkikerhon ohjausta, tiistaina on toisilla tytöillä kokkikerhoa, keskiviikkona on Vilperillä sählyä, torstaina Jesperillä muskari..." :D . Lopulta valokuvaaja ehdotti ensi torstaita muskarin jälkeen illalla - katsotaan jos nyt olisi kaikki sitten paikalla siihen aikaan. Tämähän menee säätämiseksi että saadaan kaikki kuvaan tai edes kotiin samaan aikaan :D . Isosiskolla on kyllä torstaina harkat mutta onneksi vasta klo 20.

Hassu vauva. Tässä on saanut hyppiä pelastamaan tyttöä milloin jumista pöydän alta, milloin lelulaatikosta kun menee paikkoihin mistä ei pääse pois. Nyt kun on innostunut kiipeilemisestä niin kiipeilee kaikkialle mihin vähänkin pääsee. Esim. vaippapaketti lattialla on oiva koroke minkä avulla pääsee vaikka minne.

Papan nykyaikaisessa nahkakeinutuolissa oli kiva rellottaa kun pappa keinutti :)


2 kommenttia:

  1. Upea tuo punainen puku :)
    Tuo aikataulujen sovittelu taitaa olla teillä aikamoinen rumba, meillekin siihen saa välillä paneutua, vaikka meitä on vain kaksi :D

    VastaaPoista
  2. Melkoista touhua tosiaan tuo ett saa kaikki jutskat sopimaan toistensa lomaan näpsäkästi!
    Kiipeilykö tyttöä kiinnostaa,miten se kävelyn laita?;)

    VastaaPoista