torstai 12. huhtikuuta 2012

Kevät tuli, lumi suli

Hankalat kelit ulkona, ei aina oikein tiedä mitä laittaisi tai laitattaisi muksuille päälle ulos. Möyrivät hangessa sen verran että toistaiseksi on toppapuvut olleet edelleen käytössä mutta kai sitä pitäisi jo pikkuhiljaa etsiä kevyempiäkin vermeitä esille. Autossa toppa on jo liikaa, eilen näytti sisälämpömittari +20 astetta kun aurinko oli paistanut eli jos ollaan vain autossa, kevyttä ylle, jos ollaan pihalla hangessa toppaa... mutta entäs sitten kun ollaan autossa ja ulkona :D Noh, ennusteen mukaan tämä ongelma ei kestä kauaa kun päivälämpötilat alkavat hipoa +8 asteen lukemia, niissä ei enää toppaa käytetä. Kohta sukellankin tuonne vaatemereen ja yritän etsiä jotain muuta.

Tuuliviirin, Esikoisen ja Isosiskon kauhistukseksi meillä kävi tänään Ylen toimittaja kylässä - terveisiä vain Reetta jos luet tätä :D . Hieman jännitti radioon pääsy, katsotaan mitä siitä tulee ulos :D . Isommat lapset kun olivat sitä mieltä että noloa kun äiti puhuu radiossa *wirn*.

Piiperoinen mokoma on nyt pariin otteeseen seisoskellut ilman tukea! Minun pieni vauvani! Kohta varmaan lähtee kävelemään kun huomaamatta on saattanut askeleen ottaa ilman tukea vaihtaessaan tukea toiseen. Isosisko on sitä mieltä että olisi jo aikakin kun on hitain näistä - muut on kävelleet melko tasan 1-vuotiaina. Olisihan se kyllä siinä mielessä helpotus ettei housut kuluisi puhki polvista koko ajan, sen verran kova konttailija tyttö on.

Pääsiäinen meni kotosalla ja mikä mukavinta, ruoan teko oli koko perheen homma tällä kertaa. Pitkäperjantaina Esikoinen teki pihvejä, minä lohkoperunoille marinadin ja Pipa leikkeli perunat ja Poppana salaatin. Lauantaina Isosisko teki sämpylöitä pienen satsin ( 3 litraa nestettä) eli sellaisen reilu 60 kpl ja 4,2 kg:sta jauhelihaa pihvejä, reilu 50 kpl - jep, ruokana oli hampurilaisia ja voin sanoa että tällä kertaa kukaan lapsista ei nurissut ruoasta ;) . Huomaa kuinka paljon täyttävämpää itse tehdyt ovat kun kahdesta tuli jo ihan täyteen ilman että oli edes ranskalaisia kaveriksi. Sunnuntaina mies savusti lohta ja kaveriksi oli taas salaattia ja lohkoperunoita, lohta oli niin reilusti että riitti maanantaiksikin. Niinpä tiistaina oli sitten maanantaiksi tarkoitettu pizza ruokana - jälleen kerran upposi lapsiin hyvin, nurinat tulivat siitä että pizzaa oli liian vähän. Tähän muistiin: kaksi pellillistä ei riitä enää vaikka ennen riitti.

Jesperi ja Tirppana olivat etenkin innoissaan suklaamunista mitä sunnuntaiaamuna saivat etsiä. Innostuivat vähän turhankin paljon kun etsivät sitten senkin jemman missä oli sedän perheen lähettämät Kinder-munat joka lapselle ja söivät kahteen pekkaan kaikki :/ . Koska isommille ei enää suklaamunia viitsi ostella niin ostin kolmelle vanhimmalle suklaalevyt, Esikoinen ei herännyt samaan aikaan kuin muut ja unohdin koko levyn, muistin seuraavana päivänä mutta... joku oli "löytänyt" sen minun laukustani ja sosialisoinut senkin. Samaten Pipan synttärilahjaksi saama karkkipussi oli tyhjentynyt omassa jemmassaan >:I . Totesin että nyt riitti, en osta enää yhtään karkkia tähän taloon ennen kuin syylliset tunnustavat. Kaikki pitäisi laittaa kassakaappiin.

Ompelukoneella on tullut tällä kertaa tehtyä Jesperille paita. Poika oli tarkka, halusi tuosta kankaasta nimenomaan tuolla kuvalla paidan. Ja täytyy sanoa että olen tyytyväinen. Ensimmäinen monimutkaisempi applikaationi (varsinaista palapeliä tuon teko) ja onnistui hyvin :) . Kaava on Ottobre 3/06 lehdestä, ja koko 116. Lupasin tehdä tuohon kaveriksi vielä sortsitkin kesää ajatellen. Visioin että jos toinen lahje olisi tähtikangasta ja toinen yksivärinen... voisi olla ihan kiva. Poppana oli hieman sillä mielellä että "ai kiitti" kun kerroin harmaan kankaan tuleen yhdestä hänen paidastaan :D . Tarvitsin sitä väriä joten käytin saksia... noo, paita oli itseasiassa jo hieman kulahtanut eli jouti jo kierrätykseen.


2 kommenttia:

  1. hulinaa piisaa...Ei voi vielä kuvitellakaan että jättäis toppavaatteet pois käytöstä,niin paljo on lunta ja kuraa pihalla..
    Meidän neiti teki poikkeuksen,läks kävelemään 1v.na tasan,toisin ku muut:)Ja nyt mennään kovaa...

    VastaaPoista
  2. Oletpa jo taitava ompelija, tosi hieno tuo lintu!
    Vai oikein radiossa, olisipahan ollu mukava kuulla :)

    VastaaPoista