lauantai 28. huhtikuuta 2012

Vielä yksi applikoitu paita, toimintaterapiaa ja lapsimessuilua

Vilperin paita valmistui jokin aika sitten. Nyt on tämäkin lapsi onnellinen uudesta paidastaan :) . Kaava on Ottobre 3/2012 Tooth Troll.


Jesperi on nyt käynyt kolme kertaa toimintaterapia-arviossa ja palautekeskustelu oli torstaina. Ryhmätoimintaterapiaa terapeutti suositteli, alkaa elokuun puolivälistä 5-6 lasta ryhmässä. Käydään kuitenkin vielä tuota ennen heinäkuussa yksi käynti terapeutin luona niin katsoo pari juttua joista jäi vähän epämääräinen olo että eikö Jesperi osannut vai ei vain jaksanut keskittyä - tuossa oli selkeästi ongelmaa. Kun samantyyliset asiat sujuivat jos jaksoi keskittyä. Tuossa ryhmässä on sitten toimintaterapeutin lisäksi mukana myös fysioterapeutti. Poika itse oli innoissaan aina tuonne menossa, kyseli alvariinsa että koska mennään :D . No, kivahan siellä oli kiipeillä seinille (puolapuut), juosta ympyrää pehmustetulla lattialla, hyppiä trampoliinilta säkkituolimereen, keinua katossa roikkuvista keinuista ja tiputtaa itsensä säkkituolien päälle ja keilata. En epäilekään etteikö olisi ollut kivaa :D .

Pikku piiperoinenkin alkoi tässä pari viikkoa sitten yllättäin nukkua yöt putkeen heräämättä kertaakaan! Ihan tuosta noin vain. Edellisenä yönä herätti sen pari kertaa ja sitten ei mitään. Nyt torstaina alkoi nuha, eilen oli selkeästi jo räkäinen ja viime yönä sitten heräili itkemään usein. Yskääkin on vähän ja lämpöä. Jooh, nyt siis jännään tuleeko korvatulehdus taas. Korvalääkärille on kyllä aika keskiviikkona kontrolliin mutta selvitäänkö sinne asti ilman että pitää soitella jo maanantaina. Reppana :(

Eilen oli ihana päivä! Irkissä tuli kysyttyä kaverilta reilu viikko sitten että lähdetäänkö messuille kun olisi sekä lapsimessut että kädentaitomessut samassa ja tämäkin innostui :) . Siitä samantien junaliput varaukseen (mietittiin kyllä ensin että auto vai juna mutta kun nyt ei mennyt maksua kuin aikuisista niin juna oli mukavampi) ja paikat perhehyttiin niin saa lapset pidettyä yhdessä paikassa junamatkan ajan :D . Olihan tuo juna kallis, halvemmalla olisi päästy autolla mutta eipä ollut parkkiongelmaa ja matkat meni tosi rattoisasti jutellen ja eväitä nauttien. Ja messukeskus on ihanteellisen matkan päässä Pasilan asemasta kävelyä ajatellen. Ihmeen hyvin Tirppana ja Jesperi jaksoivat messuilla kävellä, kuitenkin viisi tuntia oltiin. Vähän väliä kyllä sain huudella jommankumman tai molempien perään ja pariin otteeseen ehti oikein säväyttää että missä ihmeessä lapsi/lapset on. Tirppana kun tuntui pyörivän ihan missä sattuu välillä ja Jesperi taas meni kuin villivarsa jos sai jotain mielenkiintoista silmiinsä. Piiperoinen sen sijaan istui rattaissa tyytyväisenä, yhdessä vaiheessa vähän hermostui ja kitisi mutta se oli vain unimerkki - nukahti sen jälkeen vähäksi aikaa. Kaverin poika sen sijaan nukkui suurimman osan aikaa kun sai ensin maistiaisista mahan täyteen :D. Noh, kun kotiin tultiin niin autossa (aamulla autolla mentiin asemalle hyvissä ajoin etsimään parkkia ja se löytyikin helposti) oli aika hiljaista, kaikki kolme olivat unten mailla. Oli kyllä niin ihanaa vaihtelua arkeen eilinen päivä että avot. Ostin messuilta katuliituja ja lapset sitten illalla innostuivat piirtelemään. Naapurin rouva lupasi heille karkkipussin kun kirjoittavat katuun "moi mummo" ja niinpä tuolla nyt lukee isolla kirjoitettuna tuo teksti, on kukkia ja hymynaamoja ja sydämiä. Äsken hakivat liidut ja jatkavat kadun koristelua :D . Pitää varmaan kohta ostaa lisää liituja.

Isosisko täytti torstaina 17 v. Kamalaa, vuosi enää ja hänkin on täysi-ikäinen. Ottaakohan se yhtä koville kuin esikoisen kohdalla... Juhlat pitäisi viettää viikon kuluttua ja samalla juhlitaan sitten Vilperin 8 v. juhlia eli ensi viikolla siivotaan ja leivotaan. Juhlat lauantaina, sunnuntaina Isosisko sitten lähteekin Viroon johonkin lukion ystävyyskoulun urheilujuttuun. Oli joku opettaja kysynyt lähteekö ryhmään mukaan kun pelaa jalkapalloa ja hetihän tyttö oli valmis. Keskiviikkona tulevat takaisin. Ja sitten taitaa jo alkaakin futispelit naistenjoukkueen kanssa että vapaa-ajan ongelmia ei tule. Lisäksi iltariparit (on isosena siellä), tulevan kesän rippileiri-isosten juttuja ja vielä olisi kouluakin jäljellä. Kesätyöpaikan sai kuukaudeksi kaupungilta \o/ .

Nyt tuo pikkupotilas meni "viihdyttämään" Tuuliviiriä eli minä karkaan pyykkisotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti