sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Rauhallinen viikonloppu muuten paitsi MM-lätkässä

Perjantaina lähti viisi lasta nuorimmasta päästä  (kun kuopusta ei lasketa mukaan) mökille ja täytyy sanoa että olen nauttinut "hiljaisuudesta". Mukaan lähti myös Poppanan kaveri. Olin varaavinani porukalle tarpeeksi maitoa viikonlopuksi mutta eilen mies soitteli että pitää lähteä maidon ostoon, 8 litraa oli loppu joten kävisi muutaman litran ostamassa. Äsken menin sitten koululaisia hakemaan pois Jesperin ja Tirppanan saadessa vielä jäädä mökkeilemään kaikessa rauhassa huomiseen asti. Matkalla mies soitti että unohti pyytää lisää maitoa! Se oli taas loppu. Soittelin sitten Esikoiselle että ottaa kotoa jääkaapista pari ja lähtee tuomaan niitä mökille niin minun ei tarvitse ajella edestakaisin, kävisin kotimatkalla kaupassa ostamassa kotiin lisää kun ei täälläkään ollut enää kuin kolme litraa mistä siis kaksi lähti mökille. Eli tämän viikonlopun aikana on mennyt jotakuinkin vajaa 20 litraa maitoa, huh. Ei kannata ostaa kaakaota mökille kun maidonkulutus tuplaantuu :D

On nuo lapset hurjia. Heille riitti että mittari on +16 - +20 välillä niin jo hyppivät järveen ja polskivat siellä tuntitolkulla. Hauskaa oli kuitenkin ollut ja "vesi oli ihan lämmintä", näin minulle sanottiin. Ensi viikonlopuksi povaavat tänne +23 astetta eli mökki kutsunee silloinkin lapsia. Sopii. Tänään tosiaan nautin rauhasta ja lojuin ihan rauhassa sohvalla ja luin kirjan alusta loppuun kerralla! Mahtavaa :D . Olisin lukenut kirjan jatko-osankin jos Isosisko ei olisi unohtanut sitä kouluun :/ - kolmannen osan laitoin kirjaston varausjonoon jossa olen kahdeksantena. Ja näin mielenkiintoinen kirjasarja on Nälkäpeli :) - elokuvana en ole nähnyt mutta eka osa kirjana oli ainakin hyvä.

Uutispuolella totesin että Vihreät tekivät kerrankin jotain mitä kannatan täysin, yleensä en sen puolueen kanssa ole niin samoilla linjoilla. Mutta nyt siis Iltalehden otsikossa oli "Vihreät hyväksyvät eutanasian". Vihreiden mielestä sairautensa vuoksi suuria tuskia kärsivällä ihmisellä on oikeus saada apua elämänsä päättämiseen. - Juuri näin sen pitäisi ollakin. Eläintäkään ei saa jättää kitumaan mutta ihmiseltä kielletään se viimeinen apu vaikka tämä sitä itse toivoisi, kielletään rauhallinen kuolema ja annetaan kärsiä. Kipulääkkeet eivät aina toimi ja kuolema voi olla hidas ja tuskallinen. Elämän kunnioittamisesta puhuminen tilanteessa jossa toivoa ei ole, parannusta ei ole ja vain tuskaa tiedossa loppuun asti on tekopyhää jaskanjauhantaa :P . Toivottavasti tämä vielä saataisiin toteutumaankin.

MM-lätkästä pitänee sanoa sen verran että hiukkasen enemmän Suomen joukkueelta odotin, nyt ei pelit oikein kulkeneet. Siitä huolimatta päästiin pelaamaan pronssiotteluun. Ensimmäisessä erässä Tsekki vei kuin pässiä narussa, tuli jo mieleen että toistuuko Venäjän peli vielä murskaavammissa luvuissa mutta sitten Leijonat heräsivät ja viimeinen erä oli suorastaan mahan solmuun pistävän jännittävä :D . Mutta ei ihan riittänyt ja hävittiin 2-3. Onneksi ensi vuonna on uudet pelit ja vähän lohduttaa että Ruotsilla meni meitäkin huonommin kun tippuivat jo aiemmin ;)

Ai niin, laitetaanpa tähän ylös taas lasten suusta kuultua. Tirppana selitti tiistaina Poppanalle:
-"Minä löysin murhaajan, minä tapoin sen.
- " Öööö?? 
-"Niin, ruskeen murhaajan. Se yritti kutittaa vauvaa." 


:D
 Meni hetki ja sitten tajusin... murhaaja = muurahainen :DD


2 kommenttia:

 1. Teillä on mökki,missä lapset saavat kuluttaa ylimääräistä energiaa mielin määrin.:)Ja samalla useimmiten äiti rauhouittua kotona turhalta meteliltä...Meidän mökki kulkee paikasta toiseen 4.n renkaan päällä;)
  Tuo Tirppanan murhaaja oli muutes aika hauska!:)

  VastaaPoista
 2. Hei Tsu!

  Kiitos hauskasta (ja hengästyttävästä! olet aika supernainen :) blogista. Minulla olisi sinulle hieman ammatillisessa mielessä asiaa, voisitko ottaa minuun yhteyttä: helsinkilotta@gmail.com

  Kiitos ja aurinkoa kevääseen!

  Ystävällisin terveisin
  Lotta

  VastaaPoista