sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Voi katariinaa - pelastusoperaatio

Tosiaan Tirppanalle tuli tehtyä tuo Katariina-mekko sunnuntaipuhteena ja tyttö halusi sen heti seuraavana päivänä päälleen. Ja voi kauhistus kun illalla mekkoa katsoin!! Tyttö mokoma oli mennyt siskojen kynsilakkaputelille ja mekon etuosa oli täynnä sinisiä kynsilakkapisaroita!! Siinä pääsi muutama ärräpää ja potutti ihan kunnolla. Miksi juuri tuo mekko minkä kangasta ei mistään saa?! Olisi nyt mielummin jonkun kaupan ostovaatteen sotkenut :P

Noh, kynsilakan poistoaineet kehiin ja hulvasin asetonia aika reilusti tahroihin mitä oli pieninä ja muutamana vähän isompana länttinä siellä täällä. Yhyy... väri levisi ja muuttui vihreäksi. Mietin jo pitääkö minun värjätä koko mekko vihreällä jos ei sitten erottuisin niin pahasti mutta jatkoin asetonilla tuputtelua tai sanotaanko näin että kaadoin suoraan pullosta tahralle ja sitten yritin töpötellä ja imeyttää väriä pois toisella kankaalla. Kun kaikki tahrat oli käsitelty laitoin mekon pyykkikoneeseen ja sekaan vielä Vanishin Oxi Action Crystal White -jauhetta ja ristin sormet yhteen. En paniikissa älynnyt ottaa kuvaa mekosta kun se oli täynnä sinisiä kynsilakka pisaroita mutta alla kuva siitä mitä se on nyt - asetonikylvyn ja kahden Vanish-pesun jälkeen.


Ei onneksi niin silmiinpistäviä nuo tahrat että alkaisin värjäämään. Rakastan tuota väriä tuollaisenaan :D (tosin kameran kuvat ei näissä ole parhaimpia kun Tirppana liikkui koko ajan).

Viime viikonloppuna Jesperi, Vilperi ja Tirppana olivat taas mökillä kuten joka viikonloppu. Sunnuntaina Esikoinen kävi hakemassa sisarukset kotiinsa (kivaa kun pojalla on kortti ja haluaa ajella niin nuo ajot jääneet minulta väliin nyt useampana viikkona) ja kun Tirppana oli vaihtamassa yöpukua päälleen niin Poppana kyselemään että pitäisikö vähän rasvata kun on ihottumaa täynnä. Katsoin Tirppanaa ja totesin että "irti, ei saa koskea" :D - yksi silmäys riitti kertomaan että neidillä oli kainalosta napaan asti märkärupilänttejä :/ . Kerrankin sopivasti oli Piiperoisella maanantaiksi 1v6kk -neuvolalääkäri varattuna niin lääkekuurin saisi helpolla eikä tarvinnut alkaa muita aikoja varailemaan.

Maanantaina mentiin sitten neuvolaan ja Piiperoisen mitat katsottiin:
pituus: 81,8 cm
paino: 10 870 g
pää: 46 cm

Kaikki kunnossa myös lääkärintarkastuksessa. Lääkärille riitti niinikään vilkaisu Tirppanaan ja kirjoitti reseptin samantien. Ja taas kerran... kyllä ab:t ovat hyvä keksintö. Parissa päivässä iho alkoi olla jo paremman näköinen eikä kukaan tainnut saada tartuntaa, ainakaan muilla ei ole rupia näkynyt :)

Torstaina aloitin ja perjantaina lopetin hyvissä ajoin ennen deadlinea syntymäpäivälahjan teon Pipan kaverille. Synttärit alkoiva klo 17 ja lahja valmistui klo 14 ;) . Tein Mekkotehdas-kirjasta laukun. Kankaan ostin Fb:n kangashamstereista. Tuli niin kiva että pitäisiköhän tehdä Tirppanallekin tuollainen :)Eilisaamu alkoi vähemmän mukavasti kun Tirppana päätti laatoittaa sohvaa pari kertaa. Tiedä sitten mikä oli, oksensi vain muutaman kerran ja sen jälkeen oli vauhti päällä. Ei tarvinnut jättää tämänkään viikonlopun mökkireissua väliin :) . Saavatkin olla siellä nyt huomiseen asti kun miehellä on vapaapäivä. Jesperi otti vapaapäivän eskarista.

Jesperi onkin aika hauska tapaus. Välillä aamuisin on niiiiiin vaikea pukea kun väsyttää ja peiton alla olisi mukavampaa, ei kiinnostaisi pukea että lähdetään eskariin mutta kun iltapäivällä menen hakemaan, juoksee poika piiloon että enpäs lähdekään kotiin :D . Virtaa riittää eskarissa hyvin ja on innostunut kaikesta tekemisestä. Joskus käy jopa niin että Jesperin duracellistakin loppuu virta eskarin ansiosta. Yhtenä päivänä kun hain pojan kotiin, ehdittiin olla kotona ehkä vartti ja sen jälkeen oli näky alla olevan kuvan mukainen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti