Miljonäärin muropalat

Hyi kun netti on täynnä hävyttömän hyvien herkkujen ohjeita. Törmäsin tällaiseen ja pakko ottaa talteen omaan blogiin. Tuplattuna toki ja tein lasagnevuokaan - ja ohje on tässä siis tuplattuna.


250 g pehmeää voita
6 dl vehnäjauhoja
8 rkl fariinisokeria

Täyte:
110 g voita  
8 rkl fariinisokeria
2 tölkkiä maitotiivistettä (pari grammaa alta 400)

Päällys:
300 g taloussuklaata tai tummaa suklaata

Nypi sormella pehmeä voi jauhojen kanssa nokareiseksi. Lisää fariinisokeri ja vaivaa taikinaksi.

Painele vuoan pohjalle ja pistele täyteen reikiä haarukalla. Paista uunissa 190 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Pane voi, sokeri ja maitotiiviste teflonpintaiseen pikku kasariin ja kuumenna varovasti hämmentäen kiehumispisteeseen. Vähennä lämpöä ja keitä hiljalleen n. 5 min sekoitellen kunnes tofee on paksua, jämäkkää tavaraa. Se alkaa irtoamaan sieltä kattilankin reunoista, huomaat kyllä.

Kaada päällyste pohjan päälle ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti. Jotkut ovat lisänneet pari rkl öljyä tai voita suklaaseen, mutta minä halusin pitää suklaan rapsakkaana, leikkaamisenkin hinnalla.  Levitä sulanut suklaa  jäähtyneen toffeen päälle. Leikkaa paloiksi ja laita sitten viileään kiinteytymään. 

Herkkua oli! 

Edit 2.12.  Eilen kokeiltiin näitä niin että pohjan ohje triplattiin (375 g voita, 9 dl jauhoja, 12 rkl fariinisokeria) ja levitettiin pellille. Täytteen toffee-ohje pidettiin tuplana ja päällys tietty triplattiin. Toimii oikein hyvin niinkin ja täyte riitti tuplana hyvin pellilliseenkin :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tietyöt haittaa ja laihdutus sujuu

Lomalomaloma vai kuntoloma...

Kardemummainen pikapulla