sunnuntai 6. tammikuuta 2013

2013 - hyvää uutta vuotta! Juhlaa juhlien perään

Onpas tullut pitkä hiljaisuus pidettyä. Ennen joulua alkoi tonttuilushoppailut jotka veivät ilta-ajat niin ettei jaksanut alkaa blogaamaan ja tietty vanhaan tyyliin ne itsetehdyt lahjatkin jäivät niin viimetippaan että niihin upposi aikaa. Nyt kyllä johtui ihan siitä että idea vaihtui lennossa juuri joulukuun alussa ja uusi vaati sitten enemmän aikaa ja uhrautumista. Niin... uhrautumista, uskotte sen varmaan ihan kybällä kun katsotte kuvaa että se oli silkkaa kärsimystä... ;)

Tässä osa joululahjoiksi tekemistäni karkkipaperipussukoista. Niitä oli enemmänkin.
Piti hankkia noita karkkipapereita kaupasta ja kun tarvitsin vain ne kääreet niin sisältö piti tuhota ihan itse - tai no, kyllä lapset vähän auttoivat :D . Konvehtipaperipussukat on tehty niin että silittelin paperit kontaktimuoviin kiinni ja ompelin sitten kuten tavallisen pussukan vuoren kanssa. Marabou- ja muut karkkipussipussukat puolestaan on päällystetty kristallimuovilla ja sisällä kangasvuori. Tilasin 5 metriä metrivetoketjua noita varten Kangastukusta ja melkein se kaikki meni :o ... eli tuli sitä muutama pussukka ommeltua ja lapsetkin ihastuivat noihin niin että jouluna kantoivat minulle kaikki käärepaperit että äiti ompelee lisää noita :D . Pitää vain lisää metrivetoketjua ja kristallimuovia hankkia niin voi jatkaa pussukoiden tekoa.

Joulu vietettiin kotona ja vanhempani tulivat tänne kuten viime vuosina on ollut tapana. Nyt kun aatto osui maanantaiksi niin tulivat sunnuntaina ja lähtivät sitten tiistaina jatkamaan perinteitä eli käymään isovanhempieni luona - pappani täyttää tänä vuonna jo 90-vuotta eli se perinne ikävä kyllä ei enää vuosikausia varmaan jatku. Meilläkin tuli uusi perinne mukaan kun anopin haudalle vietiin ensimmäistä kertaa kynttilä. 

Joulupukki kävi kylässä myös eli ilmeisesti lapset kilttejä ovat olleet ;) . Kiva Joulupukki muuten. Vuosia vuosia sitten, silloin kun Esikoinen oli pari vuotias, tökkäsin sormeni lehdessä summa mutikassa yhteen joulupukki-ilmoitukseen. Sen jälkeen tuo Joulupukki on soittanut minulle joka vuosi ja kysynyt onko meillä tarvetta vierailulle (ja ajan saanut valita aika hyvin) eli minun ei ole tarvinnut itse asiaa edes muistella :) Kerran yksi lapsista näki soittajan nimen kohdalla "Joulupukki" ja alkoi huutaa muille hämmästyneenä että joulupukki soittaa äidille!! Tuli jo hätä että onkohan sitä oltu tuhmia ;D . Minusta hintakin on ollut ihan kohtuullinen, alkuvuosina taisi olla 20-30 euroa, nyt 50 euroa mutta onhan tuo bensa kallistunut niistä ajoista huomattavasti. Aikaa kuitenkin varaa per paikka 45 minuuttia että ei ole mikään ovesta sisään-säkki lattialle-seuraava paikka -pukki, ja on varmasti selvinpäin. Mietittiin että varmaan hänellekin tavallaan kiva käydä täällä kun on vuosia käynyt, ja isommat ovat tulleet tutuksi osittain. Niin ja Joulupukki tuntee miehen töiden kautta, mies tuntee äänen mutta ei osaa yhdistää kasvoihin :D . Noh, ensi jouluna varmaan taas tavataan.

Tirppana toivoi prinsessamekkoa Joulupukilta ja toive toteutui .
Keittiön ikkunaan Pipa ja Poppana taiteilivat talvimaiseman tekolumella.

Aaton tunnelmaa ulkosalla. Pihasta meni pihatien viertä pitkin bambulyhtyjen rivistö, lisäki oli muutama  jäälyhty tehty.

Joulun meteliä aiheuttanein lahja taisi olla Jesperin ja Vilperin yhteinen minibiljardi. Sillä innostui pelaamaan kaikki isommat ja pelivuoroista on tapeltu ja meteliä tulee myös kun pallot eivät aina mene sinne minne pitäisi :D . Minua ei kukaan ole vähään aikaan pyytänyt pelaamaan kun tilastot puhuvat sen puolesta että minä voitan :D . Nyt on hiukan isompi biljardi toiveissa, iso meillä on mutta se ei mahdu esiin kun olohuoneessa on huonekaluja - sillä pelattiin paljon aikaan ennen lapsia. Olkkarin kalustus oli silloin sohva ja biljardipöytä :D. Nyt kun sohvia on kolme ja on kirjahyllyä ja lipastoa niin ei toivoakaan että tilaa olisi mutta ehkä sitten taas joskus?

Uusi vuosi otettiin vastaan kuten ennenkin eli muutama oma raketti ostettiin, syötiin hyvin ja ihailtiin ikkunasta tai ulkona muiden raketteja. Mies kävi Pipan, Poppanan (ja Poppanan kaverin), Vilperin, Jesperin ja Tirppanan kanssa katsomassa myös perheiden uuden vuoden juhlaa. Siellä oli sirkusta, Vokki-Myyrien esitys ja lopuksi ilotulitus. Minä en vielä viitsinyt Piiperoisen kanssa lähteä kun ei olisi noihin niin huomiota vielä kiinnittänyt. Ei tuo pieni kyllä ollut moksiskaan paukkeista, mutta ei ottanut kuulosuojaimiakaan pois kun niitä kokeiltiin.2013

Vuoden ensimmäinen käsityö valmistui myös. Kaverin fb:n seinällä oli kiva ohje ja pakkohan minun oli siihen langat ostaa ja tehdä Tirppanalle. Työnalla on nyt myös Piiperoiselle samanlainen.


Vuoden alkuun liittyy myös heti juhlat joulun perään. Tirppana pieni täyttää huomenna jo 4 vuotta! Juhlat pidettiin eilen. Neiti halusi kakuksi Hello Kittyn ja eihän siinä muu auttanut kuin sellainen tehdä :) . Tuli nyt testattua vaahtokarkkimassa ja sokerimassakin. Punainen on vaahtokarkkia ja valkoinen sokerimassaa. Musta tuli Kicks-patukasta.

Mies löysi jopa prinsessakynttilät kakkuun.

Vuoden alkuun liittyy monella (taas kerran) kilojen karistus operaatio. Niin täälläkin. Karppilinjalle käypi tieni  vaihteeksi kun se vaan on niin hyvän olon tuova ruokavalio. Ruisleipähimo on se mikä tässä eniten rassaa. Lisäksi tänään oli kuntosalilla ilmainen päivä ja päivän tarjouksena 10-kortti alennettuun hintaan. Eli nyt loppui se "pitäisi mennä mutta kun ei ehdi", se on ehdittävä kun kerran kortin ostin ja piste. Tavoitteena siis se pari kertaa viikossa salille ja sitten tätä hyötyliikuntaa ja kävelylenkkejä tai no, lumityöt korvaavat varmaan osan. Sitä treeniä on riittänyt :D . Tietokonetuolin vaihdoin jumppapalloon ja tässä tulee koko ajan melkein huomaamatta liikuttua, pyöriteltyä, hypittyä ja välillä ihan eri liikkeitä tehden. Samaten telkkaria katson tässä istuen. Tavoite on tietty se -10 kg mutta alkuun kun saisi edes -5 kg :)

3 kommenttia:

 1. Hienoja pussukoita! Ei ole ollut aavistustakaan miten niitä tehdään....kulkeeko hyvin paininjalan alla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulki ihan hyvin, ei mitään ongelmia. Jollain oli ollut kun blogeja luin, ja olin jo varautunut että ompelen leivinpaperin läpi jos käy kinnaamaan mutta ei tarvinnut :)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä. Taidan uskaltaa kokeilla, niin kivoilta nuo näyttävät.

  VastaaPoista