lauantai 12. tammikuuta 2013

Valkosuklaa-mustikkapalat

Vielä toinen ohje talteen samasta blogista kuin tuo edellinenkin.


Valkosuklaa mustikkapalat (pellillinen)

4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
100g maitorahkaa
1,25 dl juoksevaa tai sulatettua huoneenlämpöistä margariinia
2 dl mustikoita + 1/2 rkl perunajuhoja + 1/2 rkl sokeria

Päälle 200g valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, rasva , kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajuhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Älä vatkaa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteisessa (kiertoilma)uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Paista vielä hetki jos piirakka ei ole vielä kypsä.
Jäähdytä piirakka hyvin. Sulta valkosuklaa mikrossa (tai vesihauteessa) puoliteholla noin 30 sekunttia kerrallaan ja sekoita, kun suklaa on kokonaan sulanut, levitä suklaa jäähtyneen piirakan päälle. Anna jähmettyä viileässä. Leikkaa piirakka annospaloiksi ennenkuin suklaa on kokonaan kovettunut muuten suklaakuorrute murtuu leikatessa.
Jos haluat paksumman piirakan, tee taikina puolitoista tai kaksinkertaisena ja paista hieman pidempään. Suklaan määrää ei tarvitse lisätä ellet halua myös paksumpaa kuorrutetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti