tiistai 7. tammikuuta 2014

2014 alkoi - Tirppana 5 v.

Onpas ollut pitkä tauko, mutta jos tämä tästä taas lähtisi.

Esikoisen armeija-aika meni kuin siivillä ohitse. Uskomattoman äkkiä. Poika saatiin jo jouluksi kotiin kun joulukuun 19. päivä asepalvelus oli suoritettu. Heillä oli joku kokeilu puoli vuotta lyhyemmästä ajasta. Tänään pojalla alkaa sitten työt pehmeällä aloituksella eli tänään ja huomenna vain neljän tunnin vuoro. Ennen intin loppua tokavikalla lomalla Esikoinen antoi tehtävän. Olin miehelle tehnyt isänpäiväksi KooKoo-logolla paidan, nyt minulla oli kolme viikkoa (seuraavaan lomaan asti) aikaa tehdä hänelle Kärpät-logolla musta-keltainen paita että saisi sen intiin vikalla lomalla mukaansa kun siviilivaatteita tarvitsee :o . Ups... puuttui tarpeeksi iso kaava (isoin mitä minulla on on XL ja siinä rinnanympärys on 118 cm, pojalla se on 134 cm) ja katsottuani Kärppien logoa totesin etten taida applikointiin kyetä. Noh, ensin kaavan muokkausta. Lisäsin hartialeveyteen pari senttiä ja keskelle pari senttiä, pituutta lisää 10 cm. Sitten poika tulikin yllätyslomille ja pääsin testaamaan kaavaa intin paitaan. Joo... piti piirtää kaavaan lisää muutoksia paitaa apuna käyttäen eli kädentielle tuli lisää korkeutta muutama sentti ja näin ollen hihojenkin kaavaa piti muuttaa. Pääntie meni niinikään uusiksi (jäiköhän alkuperäisestä kaavasta siis mitään jäljelle :D ). Logon päätin yrittää tehdä silitysarkeista. Etsin sopivan kuvan, suurensin sen kuvankäsittelyohjelmalla sopivaksi, tulostin ja piirsin läpi leivinpaperille. Leikkasin osat väreittäin irti ja teippasin silitysarkeille ja sitten kieli poskessa varovaista leikkaamista kaikkien mutkien kanssa. Lopputulos oli melkein täydellinen. Niin hyvä ettei tuo poika meinaa antaa paitaa pestäväksi :D

Tässä miehen saama paita

Tässä sitten Esikoisen paita

Isosisko teki myös töitä vuoden lopussa. Pääsi jouluapulaiseksi BR-leluihin ja sen lisäksi Ärrälle. Yhden pitkän päivänkin teki, meni Ärrälle puoli seitsemäksi aamulla ja sieltä iltapäivällä suoraan BR-leluihin iltayhdeksään asti kun soittivat ja kysyivät pääsisikö. Ärrän työt jatkuvat keikkaluontoisina edelleen, yhden kerran ollut yksinäänkin jo kiskaa pitämässä. Rahalle on tarvetta kun pitää karkit ym. hankkia penkkaripäivään, on tulossa abi-risteilyä ja sitten se "peltilehmä" vakuutuksineen ja polttoaineineen. Uudenvuoden aattona ja -yönä oli toiminut kyydityspalveluna kun puhelin oli pirahdellut, ja sai siitäkin ihan kivasti. Hyvä kun kaveritkin ymmärtävät ettei se polttoaine ilmaista ole.

Tirppana viettää tänään 5-vuotis synttäreitään! Hui :) . Ei ihan tähän ikään ehtinyt kun hampaat jo alkoivat tippua suusta. Pari iltaa sitten lähti ensimmäinen hammas! Sai ennätyksen nimiinsä, toiset kun on olleet yli 5-vuotiaita tuossa vaiheessa enemmän tai vähemmän. Muistaakohan tuon helposti kun samana iltana sai seurata todella jännittävää Ruotsi-Suomi lätkää ja Suomi voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa! Tirppanan juhlat pidettiin lauantaina ja tänään vanhaan tyyliin nautitaan jäätelökekkerit perheen kera.

1 kommentti: