tiistai 26. elokuuta 2014

Kesä ohi

Hiihtoloman jälkeen unohtui koko blogi. Piti suunnitella yo-juhlia, juostiin lääkärissä korvatulehdusten takia ja työkkärissäkin sai juosta parin viikon välein. Jesperillä oli vihdoin psykologin arvio - lähtetehän tuli jo eskarissa mutta niinpä vain meni vuosi. Oli jääneet paperit lojumaan jonnekin pöydälle ja kun mainitsin koululääkärin tarkastuksessa asiasta, lääkäri laittoi asioihin vauhtia. Sitten ei mennytkään enää kuin pari kuukautta ja saatiin tuokin päiväjärjestyksestä pois. Tirppana puolestaan pääsi käymään puheterapeutin arvioitavana viisi kertaa toukokuussa ja lisäkäyntejä aikoi puheterapeutti puoltaa. Ei vain ole kuulunut mitään että ehkä kohta soittelen perään.

Yo-juhlat juhlittiin ja valkolakki näytti kieltämättä hyvältä Isosiskon päässä :) . Kakun halusivat pikkusiskot koristella ja hieno tuli (pursotuksissa tosin minä autoin).


Suolaisena tarjottavana oli kinkkukeikauskakku (ensimmäinen kokeilu muttei viimeinen) ja tonnikalavoileipäkakku.


Koulujen loputtua minä menin pariksi kuukaudeksi työharjoitteluun kun työkkärissä olivat sitä mieltä että niin pitäisi tehdä (ja harjoittelupaikka oli helppo löytää kun ilmaisesta työvoimaista on kyse). Tarhapaikkaa en halunnut kesäksi nuoremmille hakea, joten sovittiin päivittäiseksi työajaksi neljä tuntia, sen ajan Pipa ja Poppana vahtivat nuorempia ja saivat sitten siitä palkkaa. Tytöt halusivat myös hoitaa ruokapuolen noina päivinä eli suurimman osan kesästä täällä teki ruokaa joku muu kuin minä. Oli ihan kiva nähdä mitä vaateliikkeen työhön kuuluu mutta sinällään en voi sanoa että työkokeilusta minulle mitään hyötyä oli, asiakaspalvelu on tuttua, kaupan työt on tuttuja joten lähinnähän tuo tuntuu nykyajan orjatyöltä jos "palkkaa" katsoo. Mutta olihan se kiva saada vaihtelua päiviin.

Heinäkuussa meillä kiersi joku intialainen hyppykuppayskäkuume ja kuukauden saldoksi saatiin 1x keuhkokuume, 3x korvatulehdus, 1x keuhkoputkentulehdus, 4x pelkkä yskä-kuume ja 1x korva- ja keuhkoputkentulehdus. Oli aika mielenkiintoista kuunnella kotona kun joka puolella yskittiin enemmän tai vähemmän :P . Itse selvisin helpoimmalla eli pari päivää yskää ja kuumeilua kun lapset yskivät ja köhivät useamman viikon. Ei mieskään selvinnyt terveenä mutta hän sairasti jo kesäkuun puolella niin en laskenut mukaan heinäkuun saldoon.

Elokuun alussa käytiin Hesassa sukuloimassa mutta kyllä se hemmetin helle teki sen ettei missään jaksanut liikkua. Yök. Korkeasaareen piti mennä mutta sain puhuttua että jos tässä syksyllä jossain vaiheessa - ei niin kuumalla olisi Korkeasaaressa jaksanut liikkua erkkikään saati eläimet. Eiköhän nuo olisi jossain piilossa varjoissa olleet (tiikerit ym.). Kyllä nautin nyt kun säät on inhimilliset. Se hyvä puoli töistä oli että sai olla paikassa missä oli hyvä ilmastointi.. vaikka kyllä helle teki hiljaista sielläkin. Yksi asiakas totesikin että olisi vaikka mitä sovitettavaa vaatetta mutta ensin pitäisi leikata päällä olevat saksilla pois :D

Nyt olisi vielä pari viikkoa vapaata, sitten lupauduin lähtemään parin kuukauden työkkärikurssille. Katsotaan nyt tämä vielä mutta jos tämäkin on samaa huttua kuin missä kerran aiemmin olen ollut niin saa jäädä viimeiseksi. Siitä kurssista ei ollut mitään hyötyä eikä iloa - kunhan oli tilastojen siivousta. Tämä nyt vaikuttaa kuvauksen perusteella ehkä paremmalta kun pitäisi tavata kasvokkain alueen työnantajia. Paperilla nuo saattavat pelästyä meikäläisen tekstikohtaa "yhdeksän lapsen äiti" ja hakemus lentää mappiin ö nanosekunnissa. Kasvokkain pystyy ehkä vakuuttamaan ettei tarvitse pelästyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti