Kiirettä pitää

Juu, niin siinä kävi että maanantaina pihaan tuli kolmas auto. Esikoinen osti sen Renault Meganen ja on nyt onnellinen autonomistaja. Pappa oli soitellut kotimatkalla pojalle ja kysellyt että ostiko auton ja lupasi tankata tankin täyteen kun tulevat seuraaviin synttärijuhliin. Mitkä onkin jo parin viikon kuluttua kun Jesperi täyttää 5 v. Auto on kyllä siisti. Vuosimalli -99, kilometrejä 247 tkm ja kaikki huollot tehty merkkiliikkeessä ajallaan. Seuraava katsastuskin viimeistään ensi vuoden joulukuussa. Kotona kyllä todettiin että akku pitää ostaa uusi kun heti seuraavana päivänä koulusta joutui soittamaan vähän käynnistysapua ja kotona mies katsoi laturilla että parhaat päivät on menneet jo. Onneksi akku ei tuohon autoon maksa hunajaa kuten Volkkariin. Voisi tietty vielä satsata käynnistysboosteriin kun Motonetissa sellainen on nyt tarjouksessa 30 eurolla.

Tiistaina sain sen uuden akun tuohon omaan autooni ja nyt jännitän että oliko vika siinä vai ei. Selvinnee parissa päivässä alkaako temppuilemaan vai ei. Korjaaja totesi että ymmärtää kyllä miksi mies ei itse alkanut akkua vaihtamaan (miehen syynä oli kaikki "miljoonat" piuhat mitä akkuun meni) kun sai tehdä töitä että sai akun pois. Oli kyllä niin millintarkasti mitoitettu akkutila. Uutta ei saanut tilalle purkamatta vähän esteitä pois edestä ja siihenhän ei mies olisi edes kyennyt.

Eilen oli vuorossa aika kiireinen päivä. Ensin oli aamusta klo 10-12 perhekerho. Nyt alkaa sää olla kohdillaan kun ei hiki valunut kerhoon mentäessä kun vaatetuksena oli lyhythihainen paita ja fleece-takki ja toisella kädellä työnsin vauvaa vaunuissa ja toisella kädellä Tirppanaa kolmipyöräisessä ja puolet matkasta ylämäkeä. Kerhosta käveltiin kotiin ja vauva nukahti vaunuihin melkein heti. Kotona ehdin olla vajaan tunnin kun piti lähteä Vilperiä hakemaan koulusta klo 13 että ehditään puheterapiaan puoli kahdeksi. Siellä meni tunti ja kotona oltiin n. klo 14:40. Yritin soitella siinä vakuutusyhtiöön mutta tuloksena vain jonotusmusiikkia suoraan tärykalvoon handsfreen kautta niin että olin puolikuuro (kädet piti jättää vapaaksi niin sain ruoan aluille) kun piti lopettaa. Piti ehtiä Marttojen Kotirumba rulaa -keittokurssille joka alkoi klo 15:30. Siellä meni sitten kolme tuntia rattoisasti. Jälleen kerran pääsin ilman vauvaa kun tyttönen nukahti autoon puheterapiasta tullessa enkä raaskinut herättää kun edelliset unet jäi lyhyiksi. Oli sitten nukkunut kunnon unet autossa... 3 tuntia :D . Heräsi vähän ennenkuin tulin kotiin. Tuo keittokurssi on sopivasti tuossa kerhotiloissa niin hipsin taskulampun turvin metsäpolkua sinne ja takaisin.

Kotona oli pakko päästä ompelukoneelle tekemään edes jotain kun ei pariin päivään ole ehtinyt mitään. Tulee vieroitusoireita. Ompelin sitten muutaman patalapun äkkipäätä. Pari voisi jäädä kotiin ja muita laitella pukinkonttiin. Nyt voisin mennä katsomaan joko vauva heräilee yöunilta, syöttää tytön ja tehdä ruokaa perheelle. Pitäisi ehtiä käydä maksamassa autonkorjaajan lasku, käväistä Robinhoodissa, kirjastossa, postissa, syödä ja sitten olisi klo 16 Jesperin muskari.

Kommentit

  1. hyvä ku perässä pyssyy:)semmosta se on joskus tää suurperheen elo;)Mutta...päivääkään en antaisi pois <3

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Kiinnostuin tuosta kurssista, saako sieltä näppäriä arkiruokareseptejä? Jos saa niin jaksaisitko laittaa niitä jakoonkin?

    VastaaPoista
  3. Vauhtia riittää!!! Olet melkoinen nainen!! Kiva lukea elämänmakuista tekstiä, hyvä kun kerkeet välillä päivitellä =) Kahvikupposen kanssa tulen usein teille "kylään" tähän koneelle!

    VastaaPoista
  4. HANNA: Juu, ihan arkiruokareseptejä Marttojen Penninvenyttäjä-keittokirjasta. Tähän mennessä on tehty marjakiisseliä, viipalesämpylöitä, lihapullia, perunamuussia, porkkana-palsternakkaraastetta, broilerikasviskeittoa, pikasämpylöitä, vispipuuroa ja suklaaviipalekeksejä. Voin kirjoittaa ohjeen/ohjeet jos noista joku tai jotkut kiinnostaa :)

    SUVI: Jep, ei tästä päivääkään pois vaihtaisi :D ... tai no, ehkä mahataudin jyllätessä tekisi mieli ;)

    PAULA: Heh, kahvikupposen ääressä minäkin näitä kirjoittelen kun ehdin. Nytkin aamukahvi menossa. Tervetuloa vaan kahville jatkossakin ;D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tietyöt haittaa ja laihdutus sujuu

Lomalomaloma vai kuntoloma...

Kardemummainen pikapulla