Jäälauttaleivokset

Tähän ohjeeseen törmäsin ensimmäisen kerran jo joskus vuosi sitten. Nyt sitä vasta ehdittiin kokeilemaan kun löytyi blogi missä ohje oli. Eli Juhlattaren kakkublogi. Tuolta löytyy ohje kuvallisena.

Eka satsi oli hiukan liian kauan uunissa kun unohdin. Tuli vähän keksimäistä mutta kaikki missä on suklaata, menee kyllä kurkusta alas :D . Toinen sen sijaan onnistui täydellisesti ja Pipa jo komensi että hänen synttäreilleen sitten pitää tehdä tätä.


POHJA:
200g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
3 munan keltuaista
4dl vehnäjauhoja
1 rkl kermaa, punssia, vettä, rommia, tms. 
1tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2tl vanilliinisokeria


TAIKINAN PÄÄLLE :
1 levy eli n.170g suklaata (laitoimme yhden tumman suklaalevyn ja yhden valkoisen - ehkä vähempikin riittäisi, oli aika makeaa :D )


MARENKI:
3 munanvalkuaista
2dl sokeria 
  • Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää mukaan keltuaiset yksitellen, vaahtoa vatkaten.
  • Lisää joukkoon neste ja kuiva-aineseos, sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhoisin sormin pellille leivinpaperin päälle, lähes pellin kokoiseksi levyksi.
  • Hienonna tai lohko suklaa ja levitä se taikina levyn päälle. Painele suklaata hieman taikinaan.
  • Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen, koko ajan marenkia vatkaten. (Muista kun marenkia alat valmistamaan täytyy taikinakulho ja vispilä olla todella puhtaat ja kuivat, jotta marenki onnistuisi. Myöskään valkuaisten seassa ei saa olla yhtään keltuaista, muuten marenki ei onnistu)
  • Levitä marenkiseos suklaan päälle, ja pane pelti 175 asteeseen n. 30 minuutiksi.
  • Anna jäähtyä. Leikkaa halutun kokoisiksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tietyöt haittaa ja laihdutus sujuu

Lomalomaloma vai kuntoloma...

Kardemummainen pikapulla